אורז כתום
אחת התוספות החביבות עליי זה אורז. איזה תוספת קלה נכון ? והיא מתאימה בצורה מושלמת להמון מנות עיקריות והדבר הכי טוב שהילדים שלי מתים עליה. דקה אחת של עבודה וגם זה בהגזמה כל השאר על האש.
אמרתי קלי קלות נכון ? כמובן שבדרך הכנתי עוד כמה דברים טובים הרי אורז לא אוכלים לבד נכון ?
5 מנות
20 דקות
מרכיבים:
2 כוסות אורז
4 – 5 כפות שמן
3 כוסות מים
כף שטוחה פפריקה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק / כפית גדושה מלח
כף סילאן
פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את האורז ולערבב קלות.
2. להוסיף את התבלינים סילאן והמים, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש.
*3. לבשל 18 דקות לסגור את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
הוגש עם כבד עם תפוחי אדמה, שניצל דג, מרק פטריות וגריסים וסלט ירקות
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, למי שלא אוהב מתוק אין מה לדאוג האורז לא מתוק, את הסילאן ניתן להחליף בדבש אותה כמות. לשים או אבקת מרק או מלח לא את שני הדברים. תוספת נהדרת וקלה ביותר.
גולשים מכינים וממליצים:
שיילו : חזרתי כדי לספר שהאורז הזה יוצא משהו משהו
ובאותה הזדמנות גם הכנפיים בגריל והתפו"א עם בטטות קריספיים.
התחסלו…והכי אושר זה לשמוע את הקטנה אומרת: טעים 🙂
תודה רבה, את מלכה.
מיכל : "היי ניקי, כשנזכרתי ב 21:45 שאני חייבת לאלתר תוספת לצהריים למחר, כמה כיף להיתקל במתכון כל כך קל! אפילו טרחתי להוסיף גזר מגורד ויצא ממש טעים! תודה ניקי"
רותי : "אני מתביישת לומר שמעולם לא ידעתי להכין אורז… בזכות פשטות המתכון וההסברים שלך, יצא אורז טעים ואיכותי (אחד אחד!!! איזו גאווה!!!).
חייבת לציין שהסילאן משדרג אותו ברמה שלא הפסקתי ״לטעום״ את האורז אחרי הבישול."