מרק ירקות עם אורז
מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.
4 מנות
מרכיבים:
בצל
גזר
2 תפוחי אדמה
כפית גדושה מאוד שום כתוש
שליש חבילת פטרוזיליה
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
3 כפות אורז בסמטי
כפית רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית כורכום
2 כפות א. מרק
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואת הפטרוזיליה לקצוץ.
2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה לבשל 30 דקות על האש בינונית מכוסה. להוסיף את האורז ולבשל עוד 20 דקות מכוסה על אש נמוכה.
סיר מרק של בריאות, בתוכו ירקות, צמחי תבלין ומעט אורז.
יש בו היתרונות הבריאותיים של תוספת ויטמינים ומינרלים מהירקות, נוזלים שתמיד טוב להוסיף לגוף, חום ושובע.
בנוסף לכל אלה, היתרון הבולט של המרק הזה הוא העובדה שהוא ממש דל בקלוריות. בהנחה שמחלקים ל4 מנות, בכל קערת מרק יש כ70 קלוריות.
מרק נהדר כמנת פתיחה לארוחה או כארוחת ביניים משביעה בחורף ובכל השנה.