יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב מתכונים עם קמח ללא גלוטן פשטידות פרווה

לביבות תפוחי אדמה אפויות

3 דצמבר 2012
(Visited 138,321 times, 6 visits today)

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לא יאמן שמשני מצרכים יוצאות כאלה לביבות נהדרות.
יש כאן מתכון ללביבות תפוחי אדמה בלי ביצים בלי קמח, נטו תפוחי אדמה ובצל זהו. רגע איך משני מצרכים יוצאות לביבות תפוחי אדמה ?
מתברר שאפשר להכין לביבות טובות בלי יותר מידי מצרכים ובטוח שלכל אחד יש תפוחי אדמה ובצל בבית ואפילו בלי לעבוד קשה. והכי חשוב שלא אמרתי הן אפויות ומבחינתי זה הופך אותן למושלמות!
אין על לביבות אפויות מינימום שמן ואיזה טעם נהדר יש להן. אפשר להכין יום מראש אני מוצאת את עצמי מנשנשת מהמקרר כל רגע, ירקות ליד ואולי איזה מרק בצל לא צריך יותר כלום, מושלם!
משהו חשוב שלא אמרתי תכפילו כמויות אתם תודו לי אחר כך אני מבטיחה.

18 – 20 לביבות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
1 תפוח אדמה בינוני
(סך הכל 800 ג’ תפוחי אדמה)
בצל בינוני
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים לבשל תפוח אדמה אחד עד הוא רך ולמעוך. את שאר תפוחי האדמה לגרד גס  ולהוסיף לתפוח אדמה שמעכנו.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחתוך את הבצל קטן, במחבת לשים שתי כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב תוך כדי בחישה ולהוסיף לקערה יחד עם התפוחי אדמה, להוסיף מלח וליצור לביבות.

4. לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

5. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Potato Fritters

הערות:
אין ביצים ואין קמח

ניסיתי לא לגעת אמרתי לעצמי שעדיף לחכות ולאכול עם ירקות אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי של לביבה חמה וזהובה, אז לקחתי אחת ועוד אחת…
לביבות תפוחי אדמה אפויות בדרך כלל לביבות מכינים בחנוכה נכון ? טעות לביבות תפוחי אדמה מכינים כל השנה זה מתכון קלאסי לארוחת ערב עם ירקות וגבינות ואפילו אפשר להכין יום קודם.לביבות תפוחי אדמה אפויותעוד סיבה שאני אוהבת את הלביבות האלה כי אי אפשר ליפול איתן, הן תמיד מצליחות גם מי שלא טוב בהכנת לביבות יצליח להכין אותן.בשנים עברו היו לי חששות מהחג הזה בגלל כמויות השמן, היום אני אוהבת את חנוכה. אין כמויות של שמן ואני יכולה לאכול חופשי את מה שאני הכי אוהבת לאכול, לביבות תפוחי אדמה. לביבות תפוחי אדמה אפויות

@nikib101 קסם של לביבות תפוחי אדמה משני מצרכים בלבד! מדהימות ואפילו אפויות.#p#otato #n#iki #n#ikib #f#oodies #f#oryou #p#otato-fritters♬ original sound – Nikib – ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

סוניה : אין לא להאמין שאוכל משני מוצרים יכול להיות כזה טעים !!! ניגשתי בחשש כי חשבתי שהן יתפרקו וממש ממש לא !!! מעולה ברמות אחרות! (וטוב לבעל הטבעוני!)

אסתי ב : “זאת הפעם הראשונה שאני מכינה לביבות ללא ביצה וקמח. התוצאה – מעולה !!!!
כמובן שהכנתי כמות כפולה , התוצאה – נחטף !!
במיוחד נהנתה נכדתי הטבעונית ואני עוד יותר.
תודה על עוד מתכון קל ומנצח.”

טליה : אמאלה איזה טעים!!!!!!!! אני מכינה היום שוב!

בת – חן פוקס : הכנתי היום לכבוד נר ראשון של חנוכה- פשוט ללקק את האצבעות! כלום עבודה, כלום מצרכים- טעם של עוד. תודה וחג שמח 🙂

מעיין : “חוססססל אתמול
מתכון מעולה
טעים טעים טעים”

שני : “ניקי שמתי את הלביבות האלה בסנדוויץ יחד עם עגבניה ופרוסות חציל אפוי..בעלי לא הפסיק להלל אותך ואותי!”

אסתי : “עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם!!!
מתכון מהמם!!!”

אמילי : “פשוט מתכון מעולה !!!
הוספתי פרמזן והלביבות פשוט טעימות ברמה מטורפת ….”

הרשם
עדכן
569 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר להקפיא?

אפשר לשים בתבנית כמו פשטידה?

הי ניקי, אפשר להוסיף מנגולד? אם כן לבשל קצת את העלים? תודה וחג שמח

היי ניקי, יש לי 4 תפוחי אדמה סה”כ, אפשר במקום תפוח אדמה אחד לשים גזר?

הלביבות מאוד מוצלחות! לא ראיתי איפה רשום שצריך לסחוט נוזלים במתכון?

הכנתי לפני שבוע וייצא מצויין. האפויות היו אפילו יותר טעימות מהמטוגנות.
הוספתי להן בצל שטיגנתי מראש

יצא פשוט מושלם (אפיתי ויצא הרבה יותר טוב ממטוגן) !!!.בעלי התלהב מהמתכון וביקש שאשמור אותו לשנה הבאה לחנוכה (אולי אכין שוב לפני כן..)…
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!