יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב מתכונים עם קמח ללא גלוטן פשטידות פרווה

לביבות תפוחי אדמה אפויות

3 דצמבר 2012
(Visited 160,161 times, 3 visits today)

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לא יאמן שמשני מצרכים יוצאות כאלה לביבות נהדרות.
יש כאן מתכון ללביבות תפוחי אדמה בלי ביצים בלי קמח, נטו תפוחי אדמה ובצל זהו. רגע איך משני מצרכים יוצאות לביבות תפוחי אדמה ?
מתברר שאפשר להכין לביבות טובות בלי יותר מידי מצרכים ובטוח שלכל אחד יש תפוחי אדמה ובצל בבית ואפילו בלי לעבוד קשה. והכי חשוב שלא אמרתי הן אפויות ומבחינתי זה הופך אותן למושלמות!
אין על לביבות אפויות מינימום שמן ואיזה טעם נהדר יש להן. אפשר להכין יום מראש אני מוצאת את עצמי מנשנשת מהמקרר כל רגע, ירקות ליד ואולי איזה מרק בצל לא צריך יותר כלום, מושלם!
משהו חשוב שלא אמרתי תכפילו כמויות אתם תודו לי אחר כך אני מבטיחה.

18 – 20 לביבות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
1 תפוח אדמה בינוני
(סך הכל 800 ג' תפוחי אדמה)
בצל בינוני
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2022

    איזה כיף פסח מגיע אפשר להתחיל לשחק במטבח, כבר החלטתם מה אתם מכינים ?
    לפני שאתם נסגרים על תפריט ובטח כבר הלכתם לאיבוד מהמבחר אני רוצה להקל על החיים שלכם שיהיה הכי פשוט וכמובן טעים לארח את המשפחה בפסח.
    קבלו תפריט מהמנות הראשונות ועד למתוקים בחרתי מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין מבטיחה שלא תעבדו קשה.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל תפוח אדמה אחד עד הוא רך ולמעוך. את שאר תפוחי האדמה לגרד גס  ולהוסיף לתפוח אדמה שמעכנו.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחתוך את הבצל קטן, במחבת לשים שתי כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב תוך כדי בחישה ולהוסיף לקערה יחד עם התפוחי אדמה, להוסיף מלח וליצור לביבות.

4. לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

5. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Potato Fritters

הערות:
אין ביצים ואין קמח

ניסיתי לא לגעת אמרתי לעצמי שעדיף לחכות ולאכול עם ירקות
אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי של לביבה חמה וזהובה, אז לקחתי אחת ועוד אחת…
לביבות תפוחי אדמה אפויות
בדרך כלל לביבות מכינים בחנוכה נכון ? טעות לביבות תפוחי אדמה מכינים כל השנה
זה מתכון קלאסי לארוחת ערב עם ירקות וגבינות ואפילו אפשר להכין יום קודם.לביבות תפוחי אדמה אפויות
עוד סיבה שאני אוהבת את הלביבות האלה כי אי אפשר ליפול איתן,
הן תמיד מצליחות גם מי שלא טוב בהכנת לביבות יצליח להכין אותן.
בשנים עברו היו לי חששות מהחג הזה בגלל כמויות השמן, היום אני אוהבת את חנוכה.
אין כמויות של שמן ואני יכולה לאכול חופשי את מה שאני הכי אוהבת לאכול לביבות תפוחי אדמה. לביבות תפוחי אדמה אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

סוניה : אין לא להאמין שאוכל משני מוצרים יכול להיות כזה טעים !!! ניגשתי בחשש כי חשבתי שהן יתפרקו וממש ממש לא !!! מעולה ברמות אחרות! (וטוב לבעל הטבעוני!)

אסתי ב : "זאת הפעם הראשונה שאני מכינה לביבות ללא ביצה וקמח. התוצאה – מעולה !!!!
כמובן שהכנתי כמות כפולה , התוצאה – נחטף !!
במיוחד נהנתה נכדתי הטבעונית ואני עוד יותר.
תודה על עוד מתכון קל ומנצח."

טליה : אמאלה איזה טעים!!!!!!!! אני מכינה היום שוב!

בת – חן פוקס : הכנתי היום לכבוד נר ראשון של חנוכה- פשוט ללקק את האצבעות! כלום עבודה, כלום מצרכים- טעם של עוד. תודה וחג שמח 🙂

מעיין : "חוססססל אתמול
מתכון מעולה
טעים טעים טעים"

שני : "ניקי שמתי את הלביבות האלה בסנדוויץ יחד עם עגבניה ופרוסות חציל אפוי..בעלי לא הפסיק להלל אותך ואותי!"

אסתי : "עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם!!!
מתכון מהמם!!!"

אמילי : "פשוט מתכון מעולה !!!
הוספתי פרמזן והלביבות פשוט טעימות ברמה מטורפת …."

הרשם
עדכן
578 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות