לביבות תפוחי אדמה אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לא יאמן שמשני מצרכים יוצאות כאלה לביבות נהדרות.
יש כאן מתכון ללביבות תפוחי אדמה בלי ביצים בלי קמח, נטו תפוחי אדמה ובצל זהו. רגע איך משני מצרכים יוצאות לביבות תפוחי אדמה ?
מתברר שאפשר להכין לביבות טובות בלי יותר מידי מצרכים ובטוח שלכל אחד יש תפוחי אדמה ובצל בבית ואפילו בלי לעבוד קשה. והכי חשוב שלא אמרתי הן אפויות ומבחינתי זה הופך אותן למושלמות!
אין על לביבות אפויות מינימום שמן ואיזה טעם נהדר יש להן. אפשר להכין יום מראש אני מוצאת את עצמי מנשנשת מהמקרר כל רגע, ירקות ליד ואולי איזה מרק בצל לא צריך יותר כלום, מושלם!
משהו חשוב שלא אמרתי תכפילו כמויות אתם תודו לי אחר כך אני מבטיחה.

18 – 20 לביבות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
1 תפוח אדמה בינוני
(סך הכל 800 ג’ תפוחי אדמה)
בצל בינוני
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים לבשל תפוח אדמה אחד עד הוא רך ולמעוך. את שאר תפוחי האדמה לגרד גס  ולהוסיף לתפוח אדמה שמעכנו.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחתוך את הבצל קטן, במחבת לשים שתי כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב תוך כדי בחישה ולהוסיף לקערה יחד עם התפוחי אדמה, להוסיף מלח וליצור לביבות.

4. לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

5. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Potato Fritters

הערות:
אין ביצים ואין קמח

463913 צפיות 269 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ניסיתי לא לגעת אמרתי לעצמי שעדיף לחכות ולאכול עם ירקות אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי של לביבה חמה וזהובה, אז לקחתי אחת ועוד אחת…
לביבות תפוחי אדמה אפויות בדרך כלל לביבות מכינים בחנוכה נכון ? טעות לביבות תפוחי אדמה מכינים כל השנה זה מתכון קלאסי לארוחת ערב עם ירקות וגבינות ואפילו אפשר להכין יום קודם.לביבות תפוחי אדמה אפויותעוד סיבה שאני אוהבת את הלביבות האלה כי אי אפשר ליפול איתן, הן תמיד מצליחות גם מי שלא טוב בהכנת לביבות יצליח להכין אותן.בשנים עברו היו לי חששות מהחג הזה בגלל כמויות השמן, היום אני אוהבת את חנוכה. אין כמויות של שמן ואני יכולה לאכול חופשי את מה שאני הכי אוהבת לאכול, לביבות תפוחי אדמה. לביבות תפוחי אדמה אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

סוניה : אין לא להאמין שאוכל משני מוצרים יכול להיות כזה טעים !!! ניגשתי בחשש כי חשבתי שהן יתפרקו וממש ממש לא !!! מעולה ברמות אחרות! (וטוב לבעל הטבעוני!)

אסתי ב : “זאת הפעם הראשונה שאני מכינה לביבות ללא ביצה וקמח. התוצאה – מעולה !!!!
כמובן שהכנתי כמות כפולה , התוצאה – נחטף !!
במיוחד נהנתה נכדתי הטבעונית ואני עוד יותר.
תודה על עוד מתכון קל ומנצח.”

טליה : אמאלה איזה טעים!!!!!!!! אני מכינה היום שוב!

בת – חן פוקס : הכנתי היום לכבוד נר ראשון של חנוכה- פשוט ללקק את האצבעות! כלום עבודה, כלום מצרכים- טעם של עוד. תודה וחג שמח 🙂

מעיין : “חוססססל אתמול
מתכון מעולה
טעים טעים טעים”

שני : “ניקי שמתי את הלביבות האלה בסנדוויץ יחד עם עגבניה ופרוסות חציל אפוי..בעלי לא הפסיק להלל אותך ואותי!”

אסתי : “עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם!!!
מתכון מהמם!!!”

אמילי : “פשוט מתכון מעולה !!!
הוספתי פרמזן והלביבות פשוט טעימות ברמה מטורפת ….”

547
תגובות

  הרשם  
עדכן
נירה ג.

הי ניקי,
תודה רבה על עוד מתכון נפלא.
האם צריך גם לטגן וגם לאפות את הלביבות ?
נירה

טלי

בוקר טוב וחג שמח. יש לי כרישה אחת מיותמת במקרר. אפשר להוסיף אותה במקום הבצל?

איילה

מושלם תודה פסח שמח וכשר

בקי

האם צריך לסחוט מנוזלים את תפוח האדמה?

דוד

חייב להודות לך על המתכונים, המכון הזה הוא חגיגה לבן שלי, את מביאה שמחה לאנשים!
רציתי לדעת האם אפשר להכין בצהריים כדי להגיש בערב? ואם כן, איך?
רציתי להביא לחברים…
חנוכה שמח

כוכבית

אני מתייאשת, עברתי בתגובות עד עמוד 29 ואני לא מוצאת תשובה לשאלה איזה סוג תפוחי אדמה כדאי להשתמש, ניקי, הצילו

אתי שמיר

היי ניקי, האם אפשר להחליף את אחד מתפוחי האדמה בבטטה?