אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים
אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים, הרי לא יכולה להיות ארוחה לטו בשבט שאין בה אורז עם פירות יבשים זאת מנה קלסית לחג. אורז לבן מעל לשים בנדיבות פירות יבשים פיסטוקים שקדים זאת המלכה של השולחן.
תראו איך זה נראה בתמונות…
5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין
בצל קטן קצוץ דק
4 כפות שמן
3 כוסות מים
כוס וחצי פירות יבשים קצוצים
2 כפות פיסטוקים
2 כפות שקדים פרוסים
מעט קינמון
כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות
הכנות:
1. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח, להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולכסות, לאדות האורז כ18 דקות ולסגור את האש, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהוא נבלע להוסיף את הפירות היבשים קינמון לערבב כשתיים שלוש דקות הפירות מתרככים ולהוריד מהאש.
3. במחבת נקיה וחמה לשים את הפיסטוקים והשקדים לקלות עד הזהבה כשתים שלוש דקות לערבב כל הזמן ולהשגיח.
4. להגיש את האורז מעל לשים את הפירות היבשים ומעל את הפיסטוקים והשקדים.
כדאי לדעת ש…
להגשה יפה מומלץ לדחוס את האורז לכלי ואז לשלוף אותו החוצה.
למי שאין סוכר חום שיוסיף לפירות היבשים כף גדושה סילאן.