יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל

3 פברואר 2013
(Visited 492,681 times, 44 visits today)

מרק בצל

המרק הכי טעים שיש ואני לא אומרת סתם המרק הזה אליפות הוא פשוט טעים ויותר מזה. יש לו טעם נפלא והמון המון בצל. כשבחוץ קר וגשום אין מרק יותר מפנק מזה, ממלא את הבטן. זה אחד המרקים שהכי קשה לעמוד בפניו שתבינו כמה טעים הוא יוצא. גם מי שלא אוהב בצל תנסו אתם תתאהבו במרק הזה.
תוסיפו איזה מקלות לחם ליד מידי פעם לטבול במרק ולהתענג על ביס,
אמאל'ה כמה טעים המרק הזה.

מרכיבים:

7 בצלים בגודל בינוני – גדול
כף גדושה קמח
כף שטוחה סוכר חום בהיר
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כף א. מרק בצל
פלפל לבן
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

  1. 1. לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כ 20 דקות, במהלך הטיגון לערבב מידי פעם הבצל אמור להיות זהוב – שחום.

3. לדחוף את הבצל הצידה להוסיף את הסוכר לערבב עד שהוא נמס ולערבב עם הבצל.

4. לערבב את המים הקרים עם הקמח עד שהקמח נמס להוסיף לבצל.

*5. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות, כדאי לבדוק טעמים אין צורך לכסות.

Onion soup

יש לי טיקטוק!

הוגש עם אורז עם אטריות, עגבניות מיובשות, סלט פלפלים ועגבניות, לחמניות שום קלועות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, זה נראה הרבה בצל אבל זה לא, הבצל מאבד נפח במהלך הטיגון. אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה.
אם אין סוכר חום אפשר להכין בלי, אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.
רוצים לשדרג ? תגישו עם קרוטונים (מתכון כאן) וגבינת צ'דר זה משגע, מקלות לחם ליד (מתכון כאן) וזה פינוק אמיתי.

מבחינה קלורית, המרק הזה הוא להיט ענק בעולם הדיאטה- כ3 יחידות אנרגיה לכל הסיר. (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
במונחים מסויימים הייתי מגדירה אותו כמרק חינמי שאפשר לאכול ממנו חופשי!
הגעתם הביתה בסוף יום ומתחשקת לכם ארוחת ערב כמעט ללא קלוריות?
יוצאים לאירוע בערב ורוצים לאכול משהו לפני- שישביע וימלא אבל לא יעלה בחשבון הקלוריות? זה המרק בשבילכם.
יש לכם מפגש חברים או אירוע משפחתי? תכינו סיר ענק וכולם יהנו מהרבה בריאות בכלום קלוריות!

מרק בצלמרק בצלמרק בצל

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : "אני יושבת פה ומתענגת על כל לגימה! מצטערת שלא הכנתי כפול:(
אין עליך!! תודה רבה, את זוכה לחמם לבבות של אנשים ;)"

דנידין : "תקשיבי השבוע היה סוער וגשום הזמנתי חברים להדלקת נרות. חיפשתי מתכון מהיר למרק פרווה ונפלתי על המתכון הזה. אני פשוט חייבת להמליץ לכולם יצא מדהיםםםםם!! 2 דקות עבודה ויוצא פשוט מעדן. האורחים התלהבו ממש ואמרו שזה כמו מרקי גורמה… מוצש באים שוב אורחים וכמובן שזה בתפריט. בקיצור ניקי באמת שאין עליך"

מיטל : "חזרתי רק לדווח שלדברי בעלי יצא מ ו ש ל ם ! והוא מה זה צודק!!תודה!מרק שווה ביותר!!"

חיה : "הכנתי עכשיו וממש מושלם…
מחכה שבעלי יחזור ויתענג…
אין מילים!!!!!!!!!!!!!!"

הרשם
עדכן
572 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, זה נראה מעולה ואני מתה על המתכונים שלך.. אין לי פלפל לבן, אבל בלי או להחליף במשהו?

ראיתי מתכון למרק עם פטריות. כתבת שם שהוא הרבה יותר טעים למחורת..
אני רוצה להכין בלי פטריות וראיתי את זה.
אני רוצה להכין את זה לאירוע, במתכון הזה זה גם יהיה יותר טעים למחורת או לא?

כשאני מטגנת את הבצל אחרי 2 דקות הוא כבר משחים, אז איך לחכות 20 דקות? הוא ממש ישרף.
ועוד שאלה: איך ניתן להקרים אותו?
תודה רבה

היי ניקי:) וואי ככ עושה חשק.. אפשר לעשות רק עם אבקת מרק בצל? אם כן, מה לשים מקום האבקת מרק? תודה

היי נקי,
למי שמעדיף לא לראות את הבצלים החתוכים (יש לנו כמה שונאי בצל בבית) האם אפשר לטחון את המרק אחרי הבישול ועדיין יצא טעים וטוב ?

הי ניקי,
סיר של כמה ליטר מתאים לכמויות שבמתכון?
תודה רבה לך!

היי ניקי,
ניתן להשתמש בקצח תופח במקום רגיל?