ירקות שורש צלויים בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ירקות שורש צלויים בתנור

ירקות שורש צלויים בתנור

ירקות שורש צלויים, לפעמים חסר משהו לארוחה איזו שהיא תוספת שתהפוך את הארוחה למושלמת אז אני שוברת את הראש ובסוף בסוף אני עושה ירקות, תמיד טוב שיש מנה כזאת בשולחן כולם אוהבים אפשר לאכול הרבה בלי לחשוש שמא הגזמת וזאת הזדמנות נהדרת לעשות משהו עם הירושלמי.

6 מנות

מרכיבים:

600 ג’ ארטישוק ירושלמי
2 בטטות
2 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
רבע כוס מים
כפית גדושה פטרוזליה מיובשת
כפית בזיליקום מיובש
כחצי כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מלח

 


הכנות:

1. לחתוך את הירקות לחתיכות בינוניות, להרתיח את הארטישוקים כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את הירקות להעביר לתבנית מעל להזליף עוד 2 – 3 כפות שמן זית ובצד להוסיף את המים.

3. חום בינוני 180 מעלות כשעה או עד שהירקות רכים.

4436 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
אברי

הכנתי לראש השנה. יצא ממש טעים. הצמחונים בחבורה היו מרוצים. יצא שמרשימת הירקות במתכון שמתי רק שום ובצל, הוספתי תפ”א אחרי חליטה, קישוא, חציל ופלפל אדום, וכמה חתיכות דלעת. הכל היה מעולה!
גם לא היה לי בזיליקום יבש.. וגם בלעדיו יצא מעולה!

חוה

מתאים לאפות גם עם סלק?

מוריה

היי כשמכניסים את הירקות לתנור, צריך נייר אלומיניום מעל? או להשאיר פתוח ? המון תודה על המתכונים המעולים והקלילים !

רוית

היי ניקי איפה להוסיף את המים? לשפוך בתבנית?

אורן מוסקו

ניקי שלום,
שאפו גדול על האתר והאפליקציה-תענוג.
האם כדאי להוסיף כמה תפו”א? ומבקש לוודא שצריך לקלף את הארטישוק הירושלמי?
תודה ושנה טובה