יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

ירקות שורש צלויים בתנור

27 פברואר 2013
(Visited 2,509 times, 1 visits today)

ירקות שורש צלויים בתנור

ירקות שורש צלויים, לפעמים חסר משהו לארוחה איזו שהיא תוספת שתהפוך את הארוחה למושלמת אז אני שוברת את הראש ובסוף בסוף אני עושה ירקות, תמיד טוב שיש מנה כזאת בשולחן כולם אוהבים אפשר לאכול הרבה בלי לחשוש שמא הגזמת וזאת הזדמנות נהדרת לעשות משהו עם הירושלמי.

6 מנות

מרכיבים:

600 ג’ ארטישוק ירושלמי
2 בטטות
2 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
רבע כוס מים
כפית גדושה פטרוזליה מיובשת
כפית בזיליקום מיובש
כחצי כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מלח

 

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לחתיכות בינוניות, להרתיח את הארטישוקים כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את הירקות להעביר לתבנית מעל להזליף עוד 2 – 3 כפות שמן זית ובצד להוסיף את המים.

3. חום בינוני 180 מעלות כשעה או עד שהירקות רכים.

הרשם
עדכן
30 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להחליף את הארטישוק ירושלמי בשורש פטרוזיליה?
אם לא , אולי יש מתכון אחר לשורש פטרוזילה ?
תודה רבה!!

הכנתי לראש השנה. יצא ממש טעים. הצמחונים בחבורה היו מרוצים. יצא שמרשימת הירקות במתכון שמתי רק שום ובצל, הוספתי תפ”א אחרי חליטה, קישוא, חציל ופלפל אדום, וכמה חתיכות דלעת. הכל היה מעולה!
גם לא היה לי בזיליקום יבש.. וגם בלעדיו יצא מעולה!

מתאים לאפות גם עם סלק?

היי כשמכניסים את הירקות לתנור, צריך נייר אלומיניום מעל? או להשאיר פתוח ? המון תודה על המתכונים המעולים והקלילים !

היי ניקי איפה להוסיף את המים? לשפוך בתבנית?

ניקי שלום,
שאפו גדול על האתר והאפליקציה-תענוג.
האם כדאי להוסיף כמה תפו”א? ומבקש לוודא שצריך לקלף את הארטישוק הירושלמי?
תודה ושנה טובה

אחד האהובים על כל המשפחה! מגוונים בירקות על פי המצאי במקרר.