ירקות שורש צלויים בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ירקות שורש צלויים בתנור

ירקות שורש צלויים, לפעמים חסר משהו לארוחה איזו שהיא תוספת שתהפוך את הארוחה למושלמת אז אני שוברת את הראש ובסוף בסוף אני עושה ירקות, תמיד טוב שיש מנה כזאת בשולחן כולם אוהבים אפשר לאכול הרבה בלי לחשוש שמא הגזמת וזאת הזדמנות נהדרת לעשות משהו עם הירושלמי.

6 מנות

מרכיבים:

600 ג’ ארטישוק ירושלמי
2 בטטות
2 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
רבע כוס מים
כפית גדושה פטרוזליה מיובשת
כפית בזיליקום מיובש
כחצי כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מלח

 

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לחתיכות בינוניות, להרתיח את הארטישוקים כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את הירקות להעביר לתבנית מעל להזליף עוד 2 – 3 כפות שמן זית ובצד להוסיף את המים.

3. חום בינוני 180 מעלות כשעה או עד שהירקות רכים.

11146 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
נחמה

אחד האהובים על כל המשפחה! מגוונים בירקות על פי המצאי במקרר.

מעריצה!!

מושלם!! הכנתי המון והכל פשוט חוסל!

ליהיא

הכנתי היום ויצא מעולה!!!
במקום ארטישוק שמתי תפוחי אדמה
תודה

עירית

הי ניקי,
מכיוון שהעונה של הארטישוק הירושלמי הסתיימה (לא מצאתי בכמה חנויות), אני מניחה שאפשר להכין מתפו”א רגיל, צריך לחלוט גם אותו?

דפנה

ניקי שלום.
מה הכונה לשים בצד מים? ומה המטרה של זה?
תודה מראש

אסתר

שלום ניקי

תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שאת מעניקה לנו.

רציתי לשאול, האם ניתן להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות?

עדנה

ניקי , שלום,

שאלות לגבי הארטישוק הירושלמי:
1. כמה ארטישוקים בערך הם 600 גר’? ברור שכל ארטישוק הוא בגודל שונה ובכ”ז חשוב לי לדעת כדי לא לקנות יותר מדי ומאידך פחות מדי.
2. האם צריך לקלוף אותם לפני… או די בשטיפה?
3. אלו תבלינים נוספים מתאימים למרכיבי המתכון ? ( לא אוהבת בזיליקום)

תודה מראש