יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

תבשיל ירקות ועדשים

24 אפריל 2013
(Visited 3,886 times, 2 visits today)
תבשיל ירקות ועדשים

תבשיל ירקות ועדשים

“את מתכוונת להכין את התבשיל הירקות שלך לסוף השבוע ? לאיזה תבשיל אתה מתכוון אני שואלת אותו, אני מתכוון לתבשיל עם נו את יודעת למה אני מתכוון,
רגע  אתה מתכוון לדבר ההוא שאתה לא אוהב אבל בעצם אתה כן אוהב ? כן בדיוק זה מתי את מכינה אותו ?”
גברים לך תבין אותם…

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל גדול
3 קישואים
בצל בינוני
2 כפות עדשים אדומות
שן שום קצוצה
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את החציל לקוביות לטגן כמה דקות, לחתוך את הקישואים להוסיף לחציל טיגון של שתי דקות ולהוסיף את הבצל והשום לטגן כמה דקות ולכסות במים וקצת יותר.

2. להרתיח להוסיף את העדשים לתבל להנמיך לבינוני ולבשל כ 30 דקות מידי פעם להוסיף מים ולתקן תיבול

להגיש עם חלה טובה.

תבשיל ירקות ועדשיםתבשיל ירקות ועדשיםתבשיל ירקות ועדשים

גולשים מכינים וממליצים:

מלי : “כרגע ירד מהאש והטעם גן עדן…איזה כייף לגלות כל פעם מחדש מתכון מעולה..”

הרשם
עדכן
43 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתאים להוסיף גמבה? ומה מתאים להוסיף ליד זה? תודה!

היי ניקי,,מתי בדיוק מתבלים,,? לא ממש כתוב מתי

היי ניקי, בתמונה רואים שיש בתבשיל משהו אדום כמו עגבניה אבל במתכון זה לא מצויין..
יצאתי לי בצבע חום ולא מזמין במיוחד. מה יכול להיות שטעיתי?

הי ניקי,
היה לך פעם מתכון של עדשים ירוקות עם ירקות (בצל, גזר, קישוא, עגבניה) שיש בו גם רסק. בקיצור זה מתכון שאימצתי ואני אוהבת ורציתי להיכנס לשאול אותך אם אפשר להכין אותו עם העדשים שקונים קפוא שמבושלות כבר כדי לפשט ולקצר. אבל אני לא מוצאת את המתכון… יודעת על מה אני מדברת..?

מעדכנת שיצא נפלא! הוספתי קצת יותר שום ועדשים, ומעט לפת ודלעת חתוכות שנשארו לי במקרר. בזכותך שוב היה טעים! שולחת לך חיבוק ותודה!

יבורכו ידיים ניקי היקרה, כרגע ירד מהאש והטעם גן עדן…איזה כייף לגלות כל פעם מחדש מתכון מעולה..
שבת שלום!
מלי

ניקי לא להוסיף עגבניות או רסק?