כרוב ברוטב עגבניות
אחד הדברים הטובים שאפשר לעשות עם כרוב זה לבשל אותו בתוך רוטב, הכרוב אומנם רך אבל עדיין שומר על הפריכות שלו וזה הסוד של המתכון הזה. מרגישים את הפריכות בכל ביס וזה כל כך טעים.
כרוב זה דבר נהדר בתור תוספת מתאים כמעט ליד כל דבר, שניצל, דגים, עוף הכרוב רק עושה טוב למנה העיקרית.
תוספת מושלמת וקלה מהסוג שלא מפסיקים להכין.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
כרוב קטן
2 בצלים חתוכים קטן
כף רסק עגבניות
3 עגבניות בינוניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
חצי כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי פלפל שחור
הכנות:
1. לחתוך את הכרוב לקוביות קטנות, בשביל להיות הכי בטוחה אני שוטפת אותו במסננת היטב ומייבשת ועכשיו אפשר להתחיל לבשל.
2. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שיכסה את התחתית לטגן את הכרוב כ 10 דקות מידי פעם לערבב ואם זה נראה לכם הרבה הכרוב מאבד את הנפח ויורד לפחות בחצי פתאום זה לא נראה כל כך הרבה.
3. בינתיים שהכרוב על האש להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית של כל העגבניה לבשל 3 דקות לסנן לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
4. להוסיף את הבצל לכרוב לטגן 2 – 3 דקות להוסיף, רסק, צ'ילי, תבלינים, מים, סוכר, לכסות לבשל על אש בינונית כ 30 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : "מדהים וטעים!!!
בדיוק הטעם הנוסטלגי שחיפשתי….
תודה!!!"