יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

כרוב ברוטב עגבניות

19 יוני 2013
(Visited 31,826 times, 2 visits today)
כרוב ברוטב עגבניות

כרוב ברוטב עגבניות

אחד הדברים הטובים שאפשר לעשות עם כרוב זה לבשל אותו בתוך רוטב, הכרוב אומנם רך אבל עדיין שומר על הפריכות שלו וזה הסוד של המתכון הזה. מרגישים את הפריכות בכל ביס וזה כל כך טעים.
כרוב זה דבר נהדר בתור תוספת מתאים כמעט ליד כל דבר, שניצל, דגים, עוף  הכרוב רק עושה טוב למנה העיקרית.
תוספת מושלמת וקלה מהסוג שלא מפסיקים להכין.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

כרוב בינוני
2 בצלים
2 שיני שום
כפית קמח
כפית רסק עגבניות
2 עגבניות
כף רוטב צ’ילי מתוק
1 – 2 כוסות מים
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לקצוץ את הכרוב, אני שמה אותו בתוך מסננת ושוטפת אותו טוב בכיור שלא יהיו הפתעות בהמשך

2. לחמם מחבת עם 5 כפות שמן, להכניס את הכרוב ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה הכרוב מאבד את הנפח שלו.

3. לחתוך את הבצל קטן ולהוסיף לכרוב לטיגון של שתי דקות, לבחוש מידי פעם.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לכרוב, להוסיף את שאר המצרכים, לבשל כ 20 דקות אש בינוניות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום יומיים מראש, למי שדואג המתכון לא מתוק.

כרוב ברוטב עגבניותכרוב ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : “מדהים וטעים!!!
בדיוק הטעם הנוסטלגי שחיפשתי….
תודה!!!”

הרשם
עדכן
98 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה, משתפת שהכנתי את המתכון עם 2 כפיות שמן בלבד ועם שקית ממתיק מלאכותי במקום סוכר וכל השאר כנ”ל. יצא מעולה מעולה! וגם דיאטטי. המון תודה

היי ניקי יקרה, לדעתך ניתן להוסיף קישואים לתבשיל? תודה

היי ניקי, אני רוצה להכין את המתכון הזה ליד מנה בשרית. את יכולה בבקשה להציע לי מנה בשרית שמתאימה לצד הכרוב ברוטב אדום.

היי ניקי יקרה, מה את ממליצה לי להכין את מתכון הזה או את הכרוב ברוטב המהיר?!

מושלם. כמו של הסבתות 🙂

הי ניקי, כמו תמיד את מלכה עם כל המתכונים שלך!!
וספציפית לגבי המתכון הזה-האם חייבים את הצ׳לי ואבקת המרק?
מה אפשר לשים במקום?
תודה ❤️

הע ניקי, הכנתי ויצא מעולה! אפשר להקפיא את מה שנשאר? תודה