כרוב ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרוב ברוטב עגבניות

כרוב ברוטב עגבניות

אחד הדברים הטובים שאפשר לעשות עם כרוב זה לבשל אותו בתוך רוטב, הכרוב אומנם רך אבל עדיין שומר על הפריכות שלו וזה הסוד של המתכון הזה. מרגישים את הפריכות בכל ביס וזה כל כך טעים.
כרוב זה דבר נהדר בתור תוספת מתאים כמעט ליד כל דבר, שניצל, דגים, עוף  הכרוב רק עושה טוב למנה העיקרית.
תוספת מושלמת וקלה מהסוג שלא מפסיקים להכין.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

כרוב בינוני
2 בצלים
2 שיני שום
כפית קמח
כפית רסק עגבניות
2 עגבניות
כף רוטב צ’ילי מתוק
1 – 2 כוסות מים
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לקצוץ את הכרוב, אני שמה אותו בתוך מסננת ושוטפת אותו טוב בכיור שלא יהיו הפתעות בהמשך

2. לחמם מחבת עם 5 כפות שמן, להכניס את הכרוב ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה הכרוב מאבד את הנפח שלו.

3. לחתוך את הבצל קטן ולהוסיף לכרוב לטיגון של שתי דקות, לבחוש מידי פעם.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לכרוב, להוסיף את שאר המצרכים, לבשל כ 20 דקות אש בינוניות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום יומיים מראש, למי שדואג המתכון לא מתוק.

31061 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרוב ברוטב עגבניותכרוב ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : “מדהים וטעים!!!
בדיוק הטעם הנוסטלגי שחיפשתי….
תודה!!!”

93
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוי

הכנתי לשבת, יצא מעולה! אפילו הילדים טרפו, לא האמנתי….
עלה לי רעיון לבשל ברוטב הזה שעועית צהובה/ ירוקה. מה דעתך? יכול לצאת טוב?

תודה!

רחל

כמה רסק עגבניות להוסיף? קטן או גדול? ומיותר לציין שהאתר מצויין ואני לא מפסיקה להמליץ עליו. שבת שלום

רויטל

שלום ניקי!
אם אני רוצה להשתמש בכרוב חתוך (כזה שקונים בשקית בוואקום), כמה צריך לשים? שקית שלמה?
תודה!

אילנית

הזכרת לי את המתכון של אמא שלי שמכינה בדיוק אותו דבר, למעט הדבש, ובמקום כרוב היא משתמשת בכרובית וזה יוצא מעדן! 🙂 עכשיו מעניין לטעום את זה עם כרוב

חני

שלום ניקי,
תודה על המתכונים,אני נהנת מהם מאוד! את פשוט אלופה!
רציתי לשאול האם הכרוב יוצא מאוד מתוק? ואם כן איך אפשר לתת לו קצת טעם פיקנטי?
תודה

רותי

היי ניקי,
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף את הכרוב לרוטב מבלי להקפיץ אותו תחילה,או שיש סיבה לכך שצריך לרכך אותו בנפרד?

יהודית

שלום,
תודה רבה.
האם אפשר להחליף את העגבניה בעגבניות מרוסקות/קוביות, ואם כן – בכמה?
עוד שאלה: אני מחפשת מתכון לאפונה ברוטב עגבניות. את חושבת שאפשר להשתמש ברוטב מהמתכון הזה?

1 2 3 6