פרוסות חצילים קלויות בתנור
שואלים אותי הרבה איך קולים חצילים, בכלל חציל זה ירק מופלא המון דברים טובים אפשר להכין ממנו. פעם היו נוהגים לטגן אותו טעים מאוד אבל סופג שמן בכמויות, מיותר לחלוטין.
לפני כמה שנים התחלתי לאפות חצילים לא כולם מסכימים יש כאלה שלא מבינים איך אפייה יכולה להתחרות בטיגון ובטח הטעם לא משהו טעות! החציל יוצא מעולה בתנור לא מורגש בכלל שהוא לא עבר טיגון ואיזה הבדלים מבחינת כמויות השמן ואת כל עבודת הקלייה עושה התנור.
מרכיבים:
חציל גדול ומאורך
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ"מ פרוסות לא עבות, אפשרות נוספת לפרוס את החציל לאורך בעזרת מנדולינה, פרוסות ארוכות ודקות.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות להשאיר כמה שניות ולהפוך אותן, להזליף שמן על הפרוסות ולתבל עם מלח.
*4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שפרוסות החצילים רכות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, אם בא לכם לשדרג תשתמשו בחציל בלאדי יוצא הרבה יותר טעים.