כרובית אפויה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כרובית אפויה

אם אני צריכה לבחור 5 מתכונים שאני הכי אוהבת להכין אין ספק שהמתכון הזה של הכרובית יהיה בראש ברשימה.
אין מצרכים, אין כמעט השקעה, טעם מופלא אני אוהבת את הפריכות הנהדרת של הכרובית ומה שהכי כיף אפשר לאכול הרבה בגלל שאין הרבה שמן וזה אפילו נחשב בריא.
כל פעם שאני מוצאת כרובית במחיר טוב אני ישר קונה 2 כרוביות גדולות ומכניסה לתנור. 5 דקות הכנה ויש תוספת מדהימה לארוחת צהריים שמשום מה לא מגיעה לשם כי אני מנשנשת אותה כל הזמן.
עזבו אותי ממתכונים עם המון מצרכים תנו לי להישאר עם הבסיסי כרובית נטו. כשאני מגישה לשולחן תמיד שואלים אותי איך הכנתי וכשאני מספרת אף אחד לא מאמין לי. כרובית אפויה קסם של מתכון בכלום מצרכים נסו ותתאהבו.

מרכיבים:

כרובית גדולה
3 – 4 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס

כף חומץ

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, פרחים גדולים לחצות באמצע.

2. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. להרתיח סיר עם מים, כפית מלח והחומץ, לבשל את פרחי הכרובית 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

4. לסדר את פרחי הכרובית בתבנית עם נייר אפייה, להזליף את השמן זית ולתבל עם מלח פלפל.

5. לאפות כ 40 דקות או עד שהכרובית זהובה.

Roasted cauliflower

כדאי לדעת ש…
הכרובית מעולה זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש לכרובית, מתאים למי שמחפש מתכונים לשמירה על המשקל. ניתן להכין יומיים מראש, אפשר לאכול בטמ”פ החדר. אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי.
חשוב לא לבשל יותר מידי את הכרובית עם המים, הכרובית לא צריכה להיות רכה מאוד והיא צריכה לשמור על פריכות. מי שפיספס בבישול והכרובית רכה מידי שיכין לביבות כרובית.

53928 צפיות 1024 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הכרובית המופלאה משתייכת לקבוצת הירקות המצליבים- ירקות שמצטיינים במיוחד במניעת סוגי סרטן שונים. חומרים ייחודיים שבהם גורמים לפעולתם של אנזימים מגנים שעוזרים לסילוק חומרים מחוללי סרטן מגופינו.
הכרובית מכילה כמות מפתיעה של ויטמין C, ב100 גרם כרובית (כ2-3 פרחים) יש כמחצית מכמות ויטמין C הנדרשת ביום. בנוסף תוכלו למצוא בה ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית וכמובן כמות יפה של סיבים תזונתיים.

רוב הקלוריות במתכון מקורן בשמן הזית הבריא והטוב, גם הוא לא מופיע פה בכמות גדולה אלא משולב בזילוף עדין. כ300 קלוריות בכל המתכון.
המתכון שלפנינו מושלם כתוספת ירק בכל ארוחה, באמצע השבוע או בשבת. מקשט כל צלחת בצורה משודרגת וטעימה וכיף לנישנוש סתם כך בין הארוחות או מול סרט טוב (תחליף מקורי לפופקורן המסורתי).

כרובית אפויהכרובית אפויה

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “ניקי זה מתכון מאוד בעייתי
לא יישאר לי מה לשים על הפלטה לשבת. בעלי מחסל את הכל”

59
תגובות

  הרשם  
עדכן
אריה

הי ניקי, אשמח לדעת מה התפקיד של החומץ בריכוך של הכרובית במים הרותחים? תודה

ענת

מושלםםם . איך אוהבת כרובית ללא הרבה תיבול .
מה שמים מלח גס? ופלפל שחור גס? או אפשרי מלח ופלפל רגיל? לא אוהבת להרגיש את טעם הפלפל השחור הגרוס. ואם כן,כמה מלח שמים על כרובית בינונית בכדי שלא יצא מלוח מידי.תודה

‪Limor

היי ניקי יקרה,
האם חומץ הוא חובה? אין לי חומץ…

אסנת

בוקר טוב!
יש איזה דיפ או רוטב שאפשר לשים לצד הכרובית?
תודה ויום טוב

גילי

היי ניקי,
האם ניתן להכין יום מראש?