כרובית אפויה מתכון דיאטטי
אם אני צריכה לבחור 5 מתכונים שאני הכי אוהבת להכין אין ספק שהמתכון הזה של הכרובית יהיה בראש ברשימה.
אין מצרכים אין כמעט השקעה, טעם מופלא אני אוהבת את הפריכות הנהדרת של הכרובית ומה שהכי כיף אפשר לאכול הרבה בגלל שאין הרבה שמן וזה אפילו נחשב בריא.
כל פעם שאני מוצאת כרובית במחיר טוב אני ישר קונה 2 כרוביות גדולות ומכניסה לתנור. 5 דקות הכנה ויש תוספת מדהימה לארוחת צהריים שמשום מה לא מגיעה לשם כי אני מנשנשת אותה כל הזמן.
עזבו אותי ממתכונים עם המון מצרכים תנו לי להישאר עם הבסיסי כרובית נטו. כשאני מגישה לשולחן תמיד שואלים אותי איך הכנתי וכשאני מספרת אף אחד לא מאמין לי. כרובית אפויה קסם של מתכון בכלום מצרכים נסו ותתאהבו.
מרכיבים:
כרובית גדולה
3 – 4 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
כף חומץ
הכנות:
1. לפרק את הכרובית לפרחים, פרחים גדולים לחצות באמצע.
2. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. להרתיח סיר עם מים, כפית מלח והחומץ, לבשל את פרחי הכרובית 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.
4. לסדר את פרחי הכרובית בתבנית עם נייר אפייה, להזליף את השמן זית ולתבל עם מלח פלפל.
5. לאפות כ 40 דקות או עד שהכרובית זהובה.
כדאי לדעת ש…
הכרובית מעולה זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש לכרובית, מתאים למי שמחפש מתכונים לשמירה על המשקל. ניתן להכין יומיים מראש, אפשר לאכול בטמ"פ החדר. אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי.
חשוב לא לבשל יותר מידי את הכרובית עם המים, הכרובית לא צריכה להיות רכה מאוד והיא צריכה לשמור על פריכות. מי שפיספס בבישול והכרובית רכה מידי שיכין לביבות כרובית.
רוב הקלוריות במתכון מקורן בשמן הזית הבריא והטוב, גם הוא לא מופיע פה בכמות גדולה אלא משולב בזילוף עדין. כ300 קלוריות בכל המתכון.
המתכון שלפנינו מושלם כתוספת ירק בכל ארוחה, באמצע השבוע או בשבת. מקשט כל צלחת בצורה משודרגת וטעימה וכיף לנישנוש סתם כך בין הארוחות או מול סרט טוב (תחליף מקורי לפופקורן המסורתי).
גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "ניקי זה מתכון מאוד בעייתי
לא יישאר לי מה לשים על הפלטה לשבת. בעלי מחסל את הכל"