יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים טבעוניים מתכונים לראש השנה עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

שטרודל תפוחי עץ פרווה

28 אוגוסט 2013
(Visited 36,163 times, 1 visits today)
שטרודל תפוחי עץ פרווה

שטרודל תפוחי עץ פרווה

בחגים אני בדרך כלל נזכרת בסבתא שלי, כשהייתי קטנה היינו מתארחים אצלה אני זוכרת שולחן כיד המלך האישה הייתה אלופה בבישולים, שולחן עמוס במטעמים, היא היחידה שגרמה לי לאכול כבד קצוץ עד אז לא הסכמתי להסתכל אפילו לכיוון. הייתה מכינה אוכל בייתי פשוט וטעים וכמו כל הסבתות הכל היה מהראש שום דבר לא כתוב, ואם היה משהו כתוב זה הכל כדרך הסבתות "קצת מלח להוסיף קמח עד שמרגיש ובסוף סוכר"  לא משהו שאפשר לעשות עם זה משהו, אבל לסבתא הכל היה ברור והמטעמים שהיא הכינה עד היום אני זוכרת והרבה שנים עברו.
אם יש דבר שאני מצטערת עליו שאין לי כמעט מתכונים שלה אלא קצת פה ושם.
אחד המתכונים שיש לי זה השטרודל הזה לא משהו מסובך עם שמרים או חמאה, רק קמח שמן מים ויש בצק, מילוי טעים של תפוחים וקינמון ואוו כמה טעים.
סבתא זה בשבילך.

שני שטרודל

מרכיבים:

400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף חומץ
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 מ"ל מים (שליש כוס + 2 כפות)

מילוי תפוחים:
5 תפוחים גדולים
5 כפות  סוכר
2 כפות סוכר חום
כפית שטוחה קינמון
שתי כפיות מיץ לימון
שתי כפות פירורי לחם

פירורי לחם

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגיות שוקולד ב 10 דקות הכנה

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ללוש כ 2 – 3 דקות לישה טובה ולחלק לשני חלקים.

2. לרדד למלבן בעובי דק בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ. כלומר שני ריבועים.

3. לפזר מעט פירורי לחם על הבצק. לגרד את התפוחים לסחוט היטב את הנוזלים לערבב את כל המצרכים ולפזר על הבצק מעט לשטח ולגלגל לרולדה

4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

הערה חשובה :
הבצק מעט שומני לעבוד איתו מיד ולא להמתין.
ניתן לסמן חתכים על הבצק לפני הכניסה לתנור, לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
(אני לא הצלחתי לבזוק א. סוכר נחטף כמו שזה)

שטרודל תפוחי עץ פרווהשטרודל תפוחי עץ פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

נחמה : "הי ניקי! עשיתי את המתכון הזה ויצא מעולההה!!! סוף סוף מצאתי משהו טעים בלי מרגרינה. תודה רבה"

תהילה : "הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם כל פעם! תודה רבה!"

בתיה : "יצא מדהים!! הוספתי קצת סילאן לתערובת ויצא פצצה!!"

הרשם
עדכן
248 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי אפשר במקום 2 כפות מיץ מלימון סחוט להשתמש במיץ מתפוז או במיץ לימון בבקבוק? אין לי לימון תודה רבה

היי ניקי, האתר שלך מדהים וכל פעם נעזרת בו מחדש….
שאלה, נתקעתי בלי לימון בבית, אפשר לוותר?

מה הכוונה ״כשהתחתית מזהיבה״ איך אפשר לראות?
כתבת פרורי לחם בשני מקומות- בתערובת ובנפרד. האם הכוונה בשניהם? (נדמה לי שענית לשואלת אחרת שאין צורך בשניהם.
תודה על המתכונים המוצלחים

היי ניקי
האם אפשר להשתמש בתחליפי סוכר במקום הסוכר

חייבים לעבד את מצרכי הבצק במיקסר או אפשר ביד?תודה

היי ניקי
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה??

אני חושבת שכבר כתבתי תגובה אבל אני מכורה לעוגה הזאת אז אני מרגישה חובה לכתוב שוב שהעוגה פיצוץ