יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים טבעוניים מתכונים לראש השנה עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

שטרודל תפוחי עץ פרווה

28 אוגוסט 2013
(Visited 39,006 times, 11 visits today)
שטרודל תפוחי עץ פרווה

שטרודל תפוחי עץ פרווה

בחגים אני בדרך כלל נזכרת בסבתא שלי, כשהייתי קטנה היינו מתארחים אצלה אני זוכרת שולחן כיד המלך האישה הייתה אלופה בבישולים, שולחן עמוס במטעמים, היא היחידה שגרמה לי לאכול כבד קצוץ עד אז לא הסכמתי להסתכל אפילו לכיוון. הייתה מכינה אוכל בייתי פשוט וטעים וכמו כל הסבתות הכל היה מהראש שום דבר לא כתוב, ואם היה משהו כתוב זה הכל כדרך הסבתות "קצת מלח להוסיף קמח עד שמרגיש ובסוף סוכר"  לא משהו שאפשר לעשות עם זה משהו, אבל לסבתא הכל היה ברור והמטעמים שהיא הכינה עד היום אני זוכרת והרבה שנים עברו.
אם יש דבר שאני מצטערת עליו שאין לי כמעט מתכונים שלה אלא קצת פה ושם.
אחד המתכונים שיש לי זה השטרודל הזה לא משהו מסובך עם שמרים או חמאה, רק קמח שמן מים ויש בצק, מילוי טעים של תפוחים וקינמון ואוו כמה טעים.
סבתא זה בשבילך.

שני שטרודל

מרכיבים:

400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף חומץ
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 מ"ל מים (שליש כוס + 2 כפות)

מילוי תפוחים:
5 תפוחים גדולים
5 כפות  סוכר
2 כפות סוכר חום
כפית שטוחה קינמון
שתי כפיות מיץ לימון
שתי כפות פירורי לחם

פירורי לחם

אולי תאהב גם את...♥

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • רולדת כתמים מדהימה

    איזה רולדה משגעת! ממבט ראשון היא נראית מסובכת ומי רוצה להתעסק עם עוגות מסובכות.
    הרולדה הזאת ממש לא קשה להכנה והכתמים האלה יוצאים נהדר והכנתי בדרך שהיא קלה ביותר.
    אני כן ממליצה להשתמש בשקי זילוף זה מאוד מקל על ההכנה של העוגה. אם אני מגזימה לקח לי 20 דקות להכניס את העוגה לתנור באמת לא עוגה קשה ואיזו רולדה יפהפייה יצאה לי.
    בא לכם להרשים את האורחים ? זאת בדיוק העוגה בשביל לעשות רושם ואחרי שחותכים מגלים איזו עוגה מעלפת!
    הטעם נהדר מי לא אוהב וניל ? המראה מדהים שתבינו אביב נשאר איתי במטבח כי הוא התלהב מהשילוב של הצבעים.
    תרוצו להכין. אין בעיה לשמור בהקפאה מספר ימים. לפני שמתחילים להכין כדאי לראות את הסרטון.

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ללוש כ 2 – 3 דקות לישה טובה ולחלק לשני חלקים.

2. לרדד למלבן בעובי דק בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ. כלומר שני ריבועים.

3. לפזר מעט פירורי לחם על הבצק. לגרד את התפוחים לסחוט היטב את הנוזלים לערבב את כל המצרכים ולפזר על הבצק מעט לשטח ולגלגל לרולדה

4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

הערה חשובה :
הבצק מעט שומני לעבוד איתו מיד ולא להמתין.
ניתן לסמן חתכים על הבצק לפני הכניסה לתנור, לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
(אני לא הצלחתי לבזוק א. סוכר נחטף כמו שזה)

שטרודל תפוחי עץ פרווהשטרודל תפוחי עץ פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

נחמה : "הי ניקי! עשיתי את המתכון הזה ויצא מעולההה!!! סוף סוף מצאתי משהו טעים בלי מרגרינה. תודה רבה"

תהילה : "הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם כל פעם! תודה רבה!"

בתיה : "יצא מדהים!! הוספתי קצת סילאן לתערובת ויצא פצצה!!"

הרשם
עדכן
252 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות