יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לט"ו בשבט מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב תוספות

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

20 נובמבר 2013
(Visited 47,362 times, 8 visits today)

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

אחד התבשילים הכי טעימים שיש! אני אוהבת את השילוב של עגבניות וחצילים במיוחד כשהחצילים אפויים ולא מטוגנים. השילוב בין השניים מדהים.
החצילים סופגים את הרוטב וזה כל כך טעים.
כמעט בכל ארוחה שאני מכינה יהיה משהו שקשור לחצילים ואפילו מי שלא אוהב חצילים אוכל בכיף.
טעים, פיקנטי מעולה על חלת השבת או בלי נגיעות חריף, שום, פלפל, בצל זה יוצא פשוט נפלא.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל מאורך
5 עגבניות
3 שיני שום
פלפל אדום
פלפל חריף
בצל בינוני
כפית פפריקה
כפית סוכר
כוס וחצי / שתי כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ, לחמם תנור ל 180 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את פרוסות החצילים להזליף שמן על הפרוסות ולאפות כ 30 דקות או עד שהחצילים רכים.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות ולסנן, לקרר לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.

3. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לחתוך את הפלפל לקוביות קטנות ולטגן יחד עם הבצל כדקה, להוסיף את העגבניות לטגן כדקה ולהוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים, תוך כדי לחתוך את הפלפל החריף לקוביות קטנות ולהוסיף.

4. אפשרויות:
לסדר את הפרוסות בתבנית מעל לשים את רוטב העגבניות לאפות כ 25 דקות.

*5. אפשרות נוספת להוסיף את פרוסות החצילים לסיר עם רוטב העגבניות לנער קלות שישקעו ברוטב ולבשל 10 דקות, לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

Eggplant Slices with Tomato Sauce

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את פרוסות החצילים מראש, אפשר להכין את הכל יום מראש.
אחד התבשילים הכי טעימים שיש!

פרוסות חצילים ברוטב עגבניותפרוסות חצילים ברוטב עגבניות

הרשם
עדכן
100 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ראיתי אותך מכינה

נראה מדהים. רק אל תנגעי בגרעיני פלפל החריף הגעתי למיון בעקבות כוויה

האם ניתן להכין את הסלט היום ולאכול בשבת
והאם זה טעים שזה לא חם?
תודה על המתכונים

הכי קל , הכי טעים בעולם, זה הפך להיות התבשיל הקבוע כל שבוע, את נפלאה ואני נהנה מהמתקונים שלך וכל בניי המשפחה

הכי קל והכי טעים בעולם, אין כמוך

הכנתי אתמול….יצא מעולה….אין עליך

היי ניקי
שאלה מוזרה- אוכלים את זה קר או חם? להכניס למקרר אחרי שהכנתי?

יצא מעולה אני מכינה כבר פעם שניה .אפשר לותר על הסוכר.תדה