יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לט"ו בשבט מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב תוספות

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

20 נובמבר 2013
(Visited 69,175 times, 1 visits today)
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

חצילים זאת אהבה בלב ❤️ בתוספת עגבניות זה להיט מטורף הסלט הזה מככב בסופי שבוע אצל אלפי משפחות זה לא ארוחת שישי בלעדיו, להגיש עם פרוסות עבות של חלת השבת שיספגו את הרוטב ומי יכול לעמוד בפני זה ?
ככה מכינים סלט חצילים ממכר שעובר מדור לדור ואני יודעת שיש עוד סלטים אבל כשאני מכינה את הסלט הנפלא הזה כולם נעלמים הוא מעולה, החצילים אפויים לא הרבה שמן אז אפשר לאכול בכיף שימו לב לא לסיים הכל.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל גדול מאורך חתוך לפרוסות
4 עגבניות יפות ובשלות
3 שיני שום פרוסות
פלפל חריף חתוך קטן
בצל בינוני חתוך לקוביות
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כוס וחצי / שתי כוסות מים
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 – 4 מ"מ, לחמם תנור ל 180 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את פרוסות החצילים להזליף שמן על הפרוסות ולאפות כ 30 דקות או עד שהחצילים רכים.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות ולסנן, לקרר לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.

3. לחתוך את הבצל לקוביות לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עד שמזהיב, להוסיף את העגבניות לטגן כדקה ולהוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 20 דקות על אש בינונית, מידי פעם לערבב.

4. להוסיף את פרוסות החצילים לסיר עם רוטב העגבניות לנער קלות שישקעו ברוטב ולבשל 10 דקות,.

פרוסות חצילים ברוטב עגבניותפרוסות חצילים ברוטב עגבניות

הרשם
עדכן
106 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן