פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

חצילים ועגבניות שילוב זה קסום! אני צריכה להודות לבעלי על אהבה לחצילים. חלק גדול מהחיים שלי די התעלמתי מהם עד שפגשתי את בעלי (ואוו איך השנים עוברות) נדבקתי זהו חולה אוהבת לא מוותרת על חצילים.
חצילים ברוטב זה אומר שהשבת בדרך זה חייב להיות השולחן ליד החלה, החצילים כל כך רכים מקבלים את הטעם הנפלא של הרוטב והכי טוב שהם אפויים כלומר לאכול בלי רגשי אשם, זה הכי טוב שיש.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל מאורך
5 עגבניות
3 שיני שום
פלפל אדום
בצל בינוני
כפית פפריקה
כפית סוכר
כוס וחצי / שתי כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ, לחמם תנור ל 180 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את פרוסות החצילים להבריש אותן מלמעלה ולאפות כ 30 דקות או עד שהחצילים רכים.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות ולסנן, לקרר לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.

3. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לחתוך את הפלפל לקוביות קטנות ולטגן יחד עם הבצל כדקה, להוסיף את העגבניות לטגן כדקה ולהוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

4. לסדר את הפרוסות בתבנית מעל לשים את רוטב העגבניות לאפות כ 25 דקות.

*5. אפשרות נוספת להוסיף את פרוסות החצילים לסיר עם רוטב העגבניות לנער קלות שישקעו ברוטב ולבשל 10 דקות, לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את פרוסות החצילים מראש, אפשר להכין את הכל יום מראש.
אחד התבשילים הכי טעימים שיש!

16035 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרוסות חצילים ברוטב עגבניותפרוסות חצילים ברוטב עגבניותפרוסות חצילים ברוטב עגבניות


78
תגובות

  הרשם  
עדכן
מילכה

הי, תודה מתכון נהדר! תמיד מכינים לאורחת צמחונית שלנו…החצילים קצת נשרפו באפייה הראשונה, כדאי לכסות באפייה השנייה (= עם הרוטב)?

לימור

הכנתי רוטב חצילים ובטעות הוספתי הרבה שמן, הרוטב יצא שומני. יש אפשרות לתקן?

1 4 5 6