

פרוסות חצילים ברוטב עגבניות
אחד התבשילים הכי טעימים שיש! אני אוהבת את השילוב של עגבניות וחצילים במיוחד כשהחצילים אפויים ולא מטוגנים. השילוב בין השניים מדהים.
החצילים סופגים את הרוטב וזה כל כך טעים.
כמעט בכל ארוחה שאני מכינה יהיה משהו שקשור לחצילים ואפילו מי שלא אוהב חצילים אוכל בכיף.
טעים, פיקנטי מעולה על חלת השבת או בלי נגיעות חריף, שום, פלפל, בצל זה יוצא פשוט נפלא.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חציל מאורך
5 עגבניות
3 שיני שום
פלפל אדום
פלפל חריף
בצל בינוני
כפית פפריקה
כפית סוכר
כוס וחצי / שתי כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ, לחמם תנור ל 180 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את פרוסות החצילים להזליף שמן על הפרוסות ולאפות כ 30 דקות או עד שהחצילים רכים.
2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות ולסנן, לקרר לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.
3. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לחתוך את הפלפל לקוביות קטנות ולטגן יחד עם הבצל כדקה, להוסיף את העגבניות לטגן כדקה ולהוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים, תוך כדי לחתוך את הפלפל החריף לקוביות קטנות ולהוסיף.
4. אפשרויות:
לסדר את הפרוסות בתבנית מעל לשים את רוטב העגבניות לאפות כ 25 דקות.
*5. אפשרות נוספת להוסיף את פרוסות החצילים לסיר עם רוטב העגבניות לנער קלות שישקעו ברוטב ולבשל 10 דקות, לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
Eggplant Slices with Tomato Sauce
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את פרוסות החצילים מראש, אפשר להכין את הכל יום מראש.
אחד התבשילים הכי טעימים שיש!
ראיתי אותך מכינה
נראה מדהים. רק אל תנגעי בגרעיני פלפל החריף הגעתי למיון בעקבות כוויה
האם ניתן להכין את הסלט היום ולאכול בשבת
והאם זה טעים שזה לא חם?
תודה על המתכונים
הכי קל , הכי טעים בעולם, זה הפך להיות התבשיל הקבוע כל שבוע, את נפלאה ואני נהנה מהמתקונים שלך וכל בניי המשפחה
הכי קל והכי טעים בעולם, אין כמוך
הכנתי אתמול….יצא מעולה….אין עליך
היי ניקי
שאלה מוזרה- אוכלים את זה קר או חם? להכניס למקרר אחרי שהכנתי?