תבשיל שעועית ואורז
מבחינתי זאת התוספת הכי טובה לאורז הרוטב מהמם והוא עוטף את האורז שסופג נהדר את כל הטעמים והכל התחיל מקופסת שעועית אדומה שיש לכל אחד במזווה, אל תגידו שלא שברתם את הראש מה לעשות איתה.
אז הגעתם למקום הנכון תבשיל שעועית ואורז ואפילו תירס (קריצה לילדים) רוטב מהמם, תוספת משביעה קלה וטעימה ברוטב עגבניות בשילוב אורז לבן זאת מנת פחמימות מהממת לארוחת צהריים.
ואם אתם בעניין של ניצול שאריות גם אורז שנותר מאתמול גם הולך, בתאבון.
5 מנות
מרכיבים:
בצל חתוך לקוביות קטנות
קופסת שימורים שעועית אדומה ברוטב עגבניות
חצי כוס תירס
כף רסק עגבניות
3/4 כוס מים
תיבול:
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כף א. מרק
הכנות:
1. לחמם מחבת / סיר קטן עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב על אש בינונית, להוסיף את השעועית האדומה כולל הרוטב, תירס מים ותבלינים.
2. לבשל כ 20 דקות מכוסה מידי פעם לערבב לקראת הסוף לבדוק טעמים.
3. להכין אורז לבן ולהגיש עם השעועית, מנה נדיבה על האורז.
For the recipe in English:
Casserole with beans and rice