


תפוחי אדמה עם לבבות ארטישוק
תוספת קלאסית של תפוחי אדמה עם ארטישוק, אני יודעת שבדרך כלל משתמשים בארטישוק למילוי אבל כאן העדפתי לצרף אותו לתפוחי אדמה ואת הכל לבשל ברוטב טוב וטעים וכל התוספת הולכת נפלא ליד הבשר.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חבילת לבבות ארטישוק (סנפרוסט)
בצל בינוני חתוך לקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים קטן
2 כוסות מים
כף גדושה פפריקה
מעט גריל עוף
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף תפוחי אדמה לטגן כשתי דקות להוסיף מים סילאן תבלינים להרתיח ולהנמיך את האש.
2. לבשל כ 10 דקות לחתוך את הלבבות ל4 חלקים ולהוסיף לתבשיל לבשל כ 40 דקות ולבדוק טעמים. להוסיף קצת מים במידה וחסר.
שאלות ותשובות :
איפה קונים ארטישוק ? במקרר הקפואים בסופר
אפשר להכין יום מראש ? כן
ניתן להקפיא ? לא
מה מחליף את הסילאן ? דבש
איך ממלאים את הארטישוק ? בדיוק כאן
צריך לחלוט את התפוחי אדמה ? לא
צריך להפשיר את הלבבות ? לא, להשתמש בסכין חדה
אין לי גריל עוף – תכיני בלי
יקירה אין כמוך !
יצא טעים מאוד!
וכל כך קל להכנה
תודה רבה
ניקי את אלופה!
האם לכסות את הסיר לאחר הרתיחה ?
תודה 🙂
ניקי הנפלאה שלום! האם אפשר להוסיף פטריות?
האם התבשיל יוצא מתוק בגלל הסילאן?
כן. נראה כמו איצטרובל.. יש לך מתכון מתאים עם תפו”א? כי עשיתי עוף בתנור אז אני לא צריכה מנה בשרית אלא כתוספת. רעיונות פליז?