אורז עם עדשים ירוקות
אחד היתרונות הגדולים של המתכון הזה שאפשר לאכול אותו כמעט לצד כל מנה, נהדר ליד שניצל או עוף ואפילו דג ואם מתאים לי משהו קליל יותר לארוחת צהריים אז סלט ירקות וקצת חומוס ליד זה יוצא נפלא.
מנה מנצחת לאחד המתכונים הכי אהובים במטבח שלי אני משחקת המון עד עדשים והשילוב של אורז צהוב ועדשים זה מתכון מנצח מנה מזינה ובריאה מומלצת במיוחד לילדים ולא רק תפרגנו למשפחה.
אני בכלל ממליצה לשלב עדשים איפה רק שאפשר ואת הכי חשוב לא כתבתי אפשר להכין יום מראש, שימו לב לא לנשנש יותר מידי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
כוס וחצי אורז בסמטי
1/2 כוס עדשים ירוקות / שחורות
3 כוסות מים
כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כף א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה הכוונה שיהיו מכוסים במים ויותר, להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים 20 דקות ולסנן.
2. לחמם סיר עם 3 – 4 כוס שמן להוסיף אורז, עדשים, מים ותבלינים להרתיח לכסות להנמיך לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה עוד 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
עדן : "וואו מתכון פשוט ומושלםםםםם! בעלי הצליח להכין אותו לגמרי לבד ויצא מעדן ! מקווה שישאר לשבת עם כל הנשנושים עכשיו"
אסתי : "מתכון פצצה.. הכמות הרגילה נגמרת אצלנו מיד…."