ממרח עגבניות עם אגוזים
אני תמיד בעד להכין בבית דברים ולא לקנות רק תחשבו כמה כסף אפשר לחסוך בדרך הזאת. אתם מכירים את הממרחים הקנויים בצנצנות הקטנות אלה שעולות לא מעט כסף ? אז החלטתי להכין בבית ממרח עגבניות במקום לקנות, משדרג כל כריך נותן טעם מעולה וזה קלי קלות להכין.
מרכיבים:
800 ג' עגבניות שרי חצויות
מלח גס
4 – 5 שיני שום פרוסות
3 כפות אגוזי מלך גרוסים
כפית שטוחה טימין
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח לטעום)
הכנות:
1. לחצות את השרי לפזר מלח גס לאפות כשעתיים ב150 מעלות.
2. לטחון את כל המצרכים להוסיף שמן זית באיטיות עד שמגיעים למרקם שמעדיפים.
מי שלא אוהב אגוזים שיכין בלי.
גולשים מכינים וממליצים:
Ozi : אני מכין כמה וכמה ממרחים וזה הממרח הכי אהוב.
זה בא בתור אחרי הכנת פסטו, בלי לנקות את הבלנדר, כך שזה מוסיף עוד טעם למתכון הנפלא.
זה מחזיק גם הרבה זמן יחסית, במיוחד אם שמים שמן זית בנדיבות.