יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים תוספות

אורז עם הרבה בצל

25 מרץ 2015
(Visited 17,534 times, 2 visits today)

אורז עם הרבה בצל

הכי פשוט בעולם זה להכין אורז לבן. רציתי לשדרג להוסיף לו משהו טעים שיוסיף לו גם במראה. אני אספר לכם בסוד שהתוספת הזאת כל כך טעימה שהתחלתי לאכול אותה ישר מהמחבת טעימה אחרי טעימה. תכינו ולא תאמינו כמה טעים.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כ 40 דקות

מרכיבים:

2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים
מעט שמן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח

בצלים:
בצל סגול
בצל לבן
4 בצלצלים קטנים
עירית קצוצה לעיטור
5 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ'ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים מל"פ וא. מרק, להרתיח, להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כמה פעמים, לתבל.

3. להגיש בצלחת מרכזית ערמה של אורז ומעל מתערובת הבצלים ולעטר בעירית.

הרשם
עדכן
22 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי, האם מתאים לאורז מלא?

איך גורמים לבצל להיות חום?

בוקר טוב ניקי ,
דבר ראשון תודה רבה על האתר המדהים !! כל מה שניסיתי עד היום פשוט טעים (:
בנוסף רציתי לשאול אותך אם אני מכינה את זה עכשיו לליל שבת ,לחמם בנפרד את האורז ואת הבצל ובהגשה לחבר , נכון ?

היי ניקי ידוע לך למה העמוד של עוגיות שיבולת שועל ממכרות אינו נפתח?

היי ניקי! אם אכין בלי הבצלצלים הקטנים? אין לי מושג מזה ומאיפה משיגים? מה מיוחד בהם?
תודה רבה את מדהימה שאת עונה בכלל כל הכבוד לך!

תודה על המתכון. האם להכנת האורז משתמשים במים רותחים?
וכמה אבקת מרק לשים באורז? תודה

ניקי שלום
אני עורכת מסיבה ל-40 איש.
יש לך טיפ בשבילי להכנת אורז לכזו כמות?
אודה לך מאד