


סלט כרובית חצילים
יש לי כמה אהבות בחיים, מאז ומתמיד אהבתי עגבניות שרי במיוחד קלויות בתנור עם נגיעות של מלח גס, אני תמיד צריכה להכין יותר כי חלק נעלם בדרך… אני רק טועמת 🙂 כרובית אפויה זה הכי שווה שיש וצירפתי חצילים. סלט שאין בו טיפת טיגון ואיזה טעים הוא יוצא.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
כרובית קטנה מחולקת לפרחים לא גדולים
חציל בלאדי חתוך לפרוסות עבות
15 עגבניות שרי חצויות
שמן זית
מלח
הכנות:
1. לחמם את התנור ל 190 מעלות.
2. לחלוט את הכרובית כ 5 דקות ולסנן.
3. לרפד תבנית בנייר אפייה, איפה שמניחים את את החצילים לשמן להניח מעל להזליף שמן זית ולהמליח.
4. להוסיף את הכרובית ואת העגבניות שרי, להזליף שמן זית, מעל הכרובית לפזר מלח ולשים מלח גס על העגבניות שרי.
5. לאפות כ 40 דקות זה מוכן כשפרוסות החצילים רכות שהכרובית מזהיבה והעגבניות שרי מעט מצטמקות.
6. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות, לחתוך גס מאוד את פרחי הכרובית, לערבב הכל, להזליף שמן זית להמליח ולהגיש.
7. מומלץ להגיש עם טחינה ביתית.
היי, בתכנון אצלי למחר ושכחתי לקנות עגבניות שרי. במה ניתן להחליף?
תודה
כרובית סנפרוסט (קפואה) גם הולך פה?
היי ניקי, שאלתי אותך לגבי הסלט הזה לפני 12 יום, היום הכנתי בפעם השלישית…
אומר הכל. סלט מנצח!
תודה
סליחה ושאלה נוספת – מגישים חם או קר?
היי ניקי,
נראה מאוד מעניין, אפשר להכין משהו יום קודם?
תודה!