יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב תוספות

סלט כרובית חצילים ועגבניות צלויות

29 יולי 2016
(Visited 5,967 times, 1 visits today)
סלט כרובית חצילים ועגבניות צלויות

סלט כרובית חצילים

יש לי כמה אהבות בחיים, מאז ומתמיד אהבתי עגבניות שרי במיוחד קלויות בתנור עם נגיעות של מלח גס, אני תמיד צריכה להכין יותר כי חלק נעלם בדרך… אני רק טועמת 🙂  כרובית אפויה זה הכי שווה שיש וצירפתי חצילים. סלט שאין בו טיפת טיגון ואיזה טעים הוא יוצא.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

כרובית קטנה מחולקת לפרחים לא גדולים
חציל בלאדי חתוך לפרוסות עבות
15 עגבניות שרי חצויות
שמן זית
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחמם את התנור ל 190 מעלות.

2. לחלוט את הכרובית כ 5 דקות ולסנן.

3. לרפד תבנית בנייר אפייה, איפה שמניחים את את החצילים לשמן להניח מעל להזליף שמן זית ולהמליח.

4. להוסיף את הכרובית ואת העגבניות שרי, להזליף שמן זית, מעל הכרובית לפזר מלח ולשים מלח גס על העגבניות שרי.

5. לאפות כ 40 דקות זה מוכן כשפרוסות החצילים רכות שהכרובית מזהיבה והעגבניות שרי מעט מצטמקות.

6. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות, לחתוך גס מאוד את פרחי הכרובית, לערבב הכל, להזליף שמן זית להמליח ולהגיש.

7. מומלץ להגיש עם טחינה ביתית.

סלט כרובית חצילים ועגבניות צלויותסלט כרובית חצילים ועגבניות צלויות

הרשם
עדכן
13 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, בתכנון אצלי למחר ושכחתי לקנות עגבניות שרי. במה ניתן להחליף?
תודה

כרובית סנפרוסט (קפואה) גם הולך פה?

היי ניקי, שאלתי אותך לגבי הסלט הזה לפני 12 יום, היום הכנתי בפעם השלישית…
אומר הכל. סלט מנצח!
תודה

סליחה ושאלה נוספת – מגישים חם או קר?

היי ניקי,
נראה מאוד מעניין, אפשר להכין משהו יום קודם?
תודה!