


אורז פרסי עם ירקות
אורז פרסי עם ירקות, תוספת מרשימה ביותר לכל ארוחה. יפהפייה ולא קשה להכי כשרוצים לעשות רושם זאת התוספת. על הטעם לא אמרתי כלום אני מבטיחה שזה טעים מאוד.
מרכיבים:
תפוח אדמה מאורך גדול
כוס אורז
כוס וחצי מים
חצי כוס מים נוספת
בטטה מגורדת
גזר מגורד
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי אדמה לפרוסות דקות.
2. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל ואת הירקות. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך, לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. להרטיב מגבת מטבח.
4. בסיר נפרד לטגן את פרוסות תפוחי האדמה מצד אחד בלבד, כשהפרוסות מזהיבות משחימות להמליח ולהוסיף מעל את האורז לשטח ולהדק באופן שווה להנמיך את האש, להוסיף חצי כוס מים להניח מעל את המגבת ולכסות.
5. לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות, להשאיר מכוסה עוד כ 30 דקות.
6. להפוך על צלחת הגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
אביגיל : “תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים! כשרוצים מתכון טוב, אין צורך לפתוח ספרים, או לטור באינטרנט אחר אתרים אחרים… נכנסים לניקי בי, מקלידים, וצ’יק צ’ק מוצאים! האוכל יוצא טעים, והילדים מאושרים! את שוב תודה מקרב לב<3”
שלום ניקי
תודה על מתכונים מושלמים.
לא הבנתי מה עושים עם המגבת הרטובה – מה תפקידה במתכון?
בבקשה תסבירי לי.
תודה, איילת
האם אפשר להכין יום לפני?
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה ניקי! גמר חתימה טובה