אורז פרסי עם ירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות, תוספת מרשימה ביותר לכל ארוחה. יפהפייה ולא קשה להכי כשרוצים לעשות רושם זאת התוספת. על הטעם לא אמרתי כלום אני מבטיחה שזה טעים מאוד.

מרכיבים:

תפוח אדמה מאורך גדול
כוס אורז
כוס וחצי מים
חצי כוס מים נוספת
בטטה מגורדת
גזר מגורד
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי אדמה לפרוסות דקות.

2. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל ואת הירקות. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך, לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. להרטיב מגבת מטבח.

4. בסיר נפרד לטגן את פרוסות תפוחי האדמה מצד אחד בלבד, כשהפרוסות מזהיבות משחימות להמליח ולהוסיף מעל את האורז לשטח ולהדק באופן שווה להנמיך את האש, להוסיף חצי כוס מים להניח מעל את המגבת ולכסות.

5. לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות, להשאיר מכוסה עוד כ 30 דקות.

6. להפוך על צלחת הגשה.

13440 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אביגיל : “תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים! כשרוצים מתכון טוב, אין צורך לפתוח ספרים, או לטור באינטרנט אחר אתרים אחרים… נכנסים לניקי בי, מקלידים, וצ’יק צ’ק מוצאים! האוכל יוצא טעים, והילדים מאושרים! את שוב תודה מקרב לב<3”

34
תגובות

  הרשם  
עדכן
תהילה אליאס

היי ניקוש, שרשום להשאיר 10 דקות נוספות בסעיף 2 זה על גז מכובה?

דנה

ערב טוב,
רציתי רק לדעת בבקשה מתי להניח את המגבת על האורז?
ומתי להוריד אותה?
לפי השלבים שרשמת…?!

אשר

שלום ניקי, מה כמויות השמן במתכון?

ענת

היי ניקי. רוצה להכין את זה לא. ערב.
אפשר להכין כמה שעות מראש?

דורית

היי
האם ניתן להכין עם אורז מלא? ואם כן כמה זמן לבשל?

מוטי

היי ניקי, כשהגיע הרגע להפוך את האורז עצרתי את הנשימה לרגע, חששתי שידבק, שיתפרק, שלא התבשל. אבל זה יצא כל כך יפה למראה, וטעים. האורז היה עשוי מצויין והירקות הוסיפו טעמים משגעים. ביחד עם לביבות תפוחי האדמה והבטטה, ומרק העגבניות המתכונים שלך כיכבו ואירוח החנוכה שלנו היה מוצלח. תודה

גל

היי ניקי,
איך מגדילים כמויות במתכון?