יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז פרסי עם ירקות

22 אפריל 2017
(Visited 11,561 times, 5 visits today)
אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות, תוספת מרשימה ביותר לכל ארוחה. יפהפייה ולא קשה להכי כשרוצים לעשות רושם זאת התוספת. על הטעם לא אמרתי כלום אני מבטיחה שזה טעים מאוד.

מרכיבים:

תפוח אדמה מאורך גדול
כוס אורז
כוס וחצי מים
חצי כוס מים נוספת
בטטה מגורדת
גזר מגורד
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי אדמה לפרוסות דקות.

2. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל ואת הירקות. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך, לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. להרטיב מגבת מטבח.

4. בסיר נפרד לטגן את פרוסות תפוחי האדמה מצד אחד בלבד, כשהפרוסות מזהיבות משחימות להמליח ולהוסיף מעל את האורז לשטח ולהדק באופן שווה להנמיך את האש, להוסיף חצי כוס מים להניח מעל את המגבת ולכסות.

5. לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות, להשאיר מכוסה עוד כ 30 דקות.

6. להפוך על צלחת הגשה.

גולשים מכינים וממליצים:

אביגיל : "תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים! כשרוצים מתכון טוב, אין צורך לפתוח ספרים, או לטור באינטרנט אחר אתרים אחרים… נכנסים לניקי בי, מקלידים, וצ'יק צ'ק מוצאים! האוכל יוצא טעים, והילדים מאושרים! את שוב תודה מקרב לב<3"

הרשם
עדכן
52 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות