יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז פרסי עם ירקות

22 אפריל 2017
(Visited 10,552 times, 1 visits today)
אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות

אורז פרסי עם ירקות, תוספת מרשימה ביותר לכל ארוחה. יפהפייה ולא קשה להכי כשרוצים לעשות רושם זאת התוספת. על הטעם לא אמרתי כלום אני מבטיחה שזה טעים מאוד.

מרכיבים:

תפוח אדמה מאורך גדול
כוס אורז
כוס וחצי מים
חצי כוס מים נוספת
בטטה מגורדת
גזר מגורד
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי אדמה לפרוסות דקות.

2. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל ואת הירקות. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך, לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. להרטיב מגבת מטבח.

4. בסיר נפרד לטגן את פרוסות תפוחי האדמה מצד אחד בלבד, כשהפרוסות מזהיבות משחימות להמליח ולהוסיף מעל את האורז לשטח ולהדק באופן שווה להנמיך את האש, להוסיף חצי כוס מים להניח מעל את המגבת ולכסות.

5. לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות, להשאיר מכוסה עוד כ 30 דקות.

6. להפוך על צלחת הגשה.

גולשים מכינים וממליצים:

אביגיל : "תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים! כשרוצים מתכון טוב, אין צורך לפתוח ספרים, או לטור באינטרנט אחר אתרים אחרים… נכנסים לניקי בי, מקלידים, וצ'יק צ'ק מוצאים! האוכל יוצא טעים, והילדים מאושרים! את שוב תודה מקרב לב<3"

הרשם
עדכן
52 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי
תודה על מתכונים מושלמים.
לא הבנתי מה עושים עם המגבת הרטובה – מה תפקידה במתכון?
בבקשה תסבירי לי.
תודה, איילת

האם אפשר להכין יום לפני?

הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה ניקי! גמר חתימה טובה

הכנתי ויצא מעולה! תודה ניקי! גמר חתימה טובה

היי ניקי יקרה. אם אני רוצה להכין את המתכון לערב שישי, מתי להפוך ברגע שמסיימת לבשל בצהריים של שישי או בערב עצמו? ואיך לחמם? תודה רבה

היי ניקי,
תודה על מתכונים מעולים,
המתכון יעבוד גם עם אורז עגול?
תודה!

היי ניקי. מה הקוטר של הסיר? והאם בשלב ארבע לאחר שטיגנתי בצד אחד והמלחתי, להפוך את התפוח אדמה שהצד שלא התבשל יהיה למעלה ואז עליו את האורז?