כרובית ברוטב פיקנטי
הכנתי סיר שמח אנשים הרגשתי שהכרובית מחייכת אלי כל הזמן 🙂 כרובית זאת אהבה בלב ❤️
אני מקפידה להחזיק כרובית כל שבוע בבית הדבקתי באהבה שלי את אביב הוא אוכל כרובית כמעט כל צהריים, אני מבחינתי לא צריכה מנה עיקרית זאת מנה טובה בפני עצמה.
הכרובית רכה ועדיין פריכה, רוטב סמיך ששומר על עסיסיות של הכרובית כמה יופי יש בתבנית אחת שהכרובית מוגשת לשולחן, רוטב משגע מתכון צמחוני שמתאים גם לטבעוניים ואני יודעת שאין כמו כרובית מטוגנת אבל הכרובית הנפלאה הזאת עומדת בפני עצמה.
3 מנות
מרכיבים:
כרובית בגודל בינוני / קטנה מפורקת לפרחים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוס דק
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות (גם שניים הולך לאמיצים)
כפית שטוחה קמח
2 עגבניות בשלות ורכות
כוס וחצי מים
תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים כף חומץ וכפית מלח לחלוט את פרחי הכרובית והעגבניות כ 3 דקות לסנן ולתת למים לצאת.
2. לחמם מחבת רחבה או סיר רחב עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל, פרוסות שום ופלפל חריף כשתי דקות, להוסיף את הקמח לערבב עד שהקמח נמס (במידה וחסר שמן להוסיף) לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לבצל לערבב.
3. להוסיף סוכר תבלינים ומים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל כ 25 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות לקראת הסוף לבדוק טעמים.
לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
ציפי : "כשהחלטתי לנסות את המתכון לא חשבתי שיהיה עד כדי כך טעים. ממש תוספת מופלאה שכולם אהבו. תודה!"
אסנת : "ניקי יקרה רציתי להגיד לך שהכנתי את הכרובית ברוטב והיא יצאה מושלמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל מתכון שלך אם זה אפיה או מאכלים אליפות . תודה רבה לך מעומק ה"