


נזיד עדשים וירקות
נזיד עדשים וירקות, לפעמים מנה אחת עושה את כל הארוחה, תבשיל עשיר סמיך טעים שממלא את הבטן הוא כל כך משביע שלא בטוח שצריך להכין עוד משהו בתאבון.
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים חתוכים למקלות
עגבניה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים חצי שעה, בנוסף לבשל אותן כ 20 דקות.
2. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר ולטגן עד שהוא מתרכך, להוסיף את הקישואים עגבניה ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את הרסק, סוכר, תבלינים ועדשים ולכסות במים, לבשל כחצי שעה תוך כדי עירבוב עד שהירקות רכים, לבדוק טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל
אולה : “אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!”
איירין : “עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!”
סאלי : “יצא מעולה!!”
רועי : “ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן.”
היי ניקי,
יכול להתאים גם עם עדשים כתומות?
תודה, גל
היי! הנבטית עדשים ואני רוצה להשתמש בהם למתכון, כמה זמן בישול זה כעת? האם לוותר על שלב הבישול של העדשים בנפרד?
תודה על המתכוני פלאים שלך!
התבשיל יכול לעמוד על הפלטה כמה שעות עד ארוחת ליל החג?
בוקר טוב ניקי .
מה ניתן לשים במקום רסק עגבניות ?
האם רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות (תעשייתי ) או מגורדות טריות יכל להתאים למתכון זה ?
וכמה מלח לשים במקום אבקת מרק?
תודה לך .
היי, מה כמות המנות שיוצאת?
היי ניקי
אפשר לוותר על רסק עגבניות (אולי לעשות בבית מעגבניה חתוכה) ו
לוותר על סוכר וללתר על ואבקת מרק? רוצה חהכין את המתכון אבל אלו שלושת דברים שלא משתמשת בהם בבישולים
היי ניקי, האם יש דרך לוותר על ההשרייה? זקוקה לארוחה מהירה יחסית.. אולי ארתיח אותם בנפרד לחצי שעה ואז אבשל עם הירקות?
תודה!