נזיד עדשים וירקות
לפעמים כשמתחשק לי משהו לנשנש וגם שיהיה בריא אני מבשלת עדשים מסננת ואוכלת כמו שזה ואני אפילו לא מתבלת אני אוכלת את זה כמו חטיף, בריאות או לא ?
אין על עדשים זה אחד הדברים שאני מקפידה להחזיק במזווה באופן קבוע ברגע שמתחילים לראות סימנים ראשונים של גשם הנזיד הנפלא הזה עולה על האש. תחשבו מרק אבל לא בדיוק זה יותר תבשיל עשיר וסמיך מלא עדשים פריכות והרבה ירקות סיר מלא בריאות שכיף לאכול, רק שיבוא גשם וזה מושלם.
אני בדרך כלל ממליצה להגיש עם אורז לבן זה משתלב נהדר עם העדשים.
תנו לי צלחת עמוקה מלאה בנזיד עדשים ואני יורדת על זה בכיף ואפילו לא צריך בשר. טעים ביותר מלא טעמים טובים עם עדשים פריכים תבשיל חורפי שמחמם את הבטן והלב.
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול
2 גזרים
2 קישואים
עגבנייה
2 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להשרות את העדשים במים כשעה ולסנן, לבשל במים רותחים כ 15 דקות.
2.לחתוך את הגזר והבצל לקוביות, להתחיל עם טיגון הגזר טיגון קצר להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות.
3. לחתוך את הקישואים והעגבנייה לקוביות להוסיף לסיר יחד עם הרסק תבלינים, סוכר, עדשים ומים, מרגע הרתיחה לבשל 30 דקות אש בינונית מכוסה.
גולשים מכינים וממליצים:
דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל
אולה : "אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!"
איירין : "עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!"
סאלי : "יצא מעולה!!"
רועי : "ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן."