נזיד עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בסוף השבוע מכינים דברים טובים במטבח

נזיד עדשים וירקות

נזיד עדשים וירקות, לפעמים מנה אחת עושה את כל הארוחה, תבשיל עשיר סמיך טעים שממלא את הבטן הוא כל כך משביע שלא בטוח שצריך להכין עוד משהו בתאבון.

מרכיבים:

כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים חתוכים למקלות
עגבניה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים חצי שעה, בנוסף לבשל אותן כ 20 דקות.

2. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר ולטגן עד שהוא מתרכך, להוסיף את הקישואים עגבניה ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את הרסק, סוכר, תבלינים ועדשים ולכסות במים, לבשל כחצי שעה תוך כדי עירבוב עד שהירקות רכים, לבדוק טעמים.

35316 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל

אולה : “אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!”

איירין : “עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!”

סאלי : “יצא מעולה!!”

רועי : “ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן.”

130
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביגיל

הי ניקי, האם אפשר להכין את הנזיד עם עדשים קפואות מבושלות? מה זה משנה במתכון ואיזו כמות? (להשתמש ביותר מכוס בגלל שהן כבר מבושלות?)
תודה, אביגיל

אביגיל

הי ניקי,
מתכון מעולה! מתה עליו!
האם אפשר להכין עם העדשים הירוקות שקונים קפואות כמו סנפרוסט? אם כן – איך להכין וכמה עדשים לשים (בהתחשב בכך שהן כבר מבושלות אז אולי צריך יותר מכוס)?
תודה רבה!
אביגיל.

bar kirjner

המתכון מעולה!!! הכנתי עם עדשים כתומות ויצא סוף!

ענת אייזנברג

רק רציתי להודות על עשרות מתכונים שניסיתי..
את באמת באמת אלופה.. ועוד דבר ..המתכונים הם מחומרי גלם שבדכ יש בבית כי את פשוט יודעת לבשל וללמד בלי יומרות! אז שוב אלף תודות

1 7 8 9