


נזיד עדשים וירקות
נזיד עדשים וירקות, לפעמים מנה אחת עושה את כל הארוחה, תבשיל עשיר סמיך טעים שממלא את הבטן הוא כל כך משביע שלא בטוח שצריך להכין עוד משהו בתאבון.
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים חתוכים למקלות
עגבניה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים חצי שעה, בנוסף לבשל אותן כ 20 דקות.
2. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר ולטגן עד שהוא מתרכך, להוסיף את הקישואים עגבניה ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את הרסק, סוכר, תבלינים ועדשים ולכסות במים, לבשל כחצי שעה תוך כדי עירבוב עד שהירקות רכים, לבדוק טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל
אולה : “אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!”
איירין : “עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!”
סאלי : “יצא מעולה!!”
רועי : “ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן.”
יקרה, האם ניתן להקפיא את הנזיד?
תודה!
שלום ניקי יקרה,
הכנתי עם עדשים כתומות (כוס וחצי) וקצת יותר זמן בישול כדי שיצא סמיך
ואין מילים נדהמתי מכמה טעים יצא 🙂 תודה!
תודה ניקי, מתכון טעים בטירוף. אני לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיך. אני מברכת אותך כל יום.
הי ניקי,
אפשר עם עדשים שחורות?
האם כשאומרים כוס עדשים, מתכוונים לעדשים לאחר השרייה או לפני? כי מדובר בשתי כמויות שונות לגמרי..
היי נשרף לי הבצק והגזר במחבת…הייתי אמורה לטכן בחום בינוני?
בנוסף האם עליי לסנן את המים אחרי שסיימתי לבשל הירקות או לשפוך פשוט הכל לתוך הנדרשים?
תודה!