נזיד עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בסוף השבוע מכינים דברים טובים במטבח

נזיד עדשים וירקות

נזיד עדשים וירקות, לפעמים מנה אחת עושה את כל הארוחה, תבשיל עשיר סמיך טעים שממלא את הבטן הוא כל כך משביע שלא בטוח שצריך להכין עוד משהו בתאבון.

מרכיבים:

כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים חתוכים למקלות
עגבניה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים חצי שעה, בנוסף לבשל אותן כ 20 דקות.

2. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר ולטגן עד שהוא מתרכך, להוסיף את הקישואים עגבניה ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את הרסק, סוכר, תבלינים ועדשים ולכסות במים, לבשל כחצי שעה תוך כדי עירבוב עד שהירקות רכים, לבדוק טעמים.

56181 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל

אולה : “אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!”

איירין : “עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!”

סאלי : “יצא מעולה!!”

רועי : “ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן.”

141
תגובות

  הרשם  
עדכן
איילת:)

האם כשאומרים כוס עדשים, מתכוונים לעדשים לאחר השרייה או לפני? כי מדובר בשתי כמויות שונות לגמרי..

אנה

היי נשרף לי הבצק והגזר במחבת…הייתי אמורה לטכן בחום בינוני?
בנוסף האם עליי לסנן את המים אחרי שסיימתי לבשל הירקות או לשפוך פשוט הכל לתוך הנדרשים?

תודה!

1 8 9 10