אורז עם דלעת ופיסטוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז עם דלעת ופיסטוקים

אורז עם דלעת ופיסטוקים, ואם בכל זאת בא לי להוסיף משהו לארוחה אורז עם דברים טובים.
אורז זה תמיד אחלה פתרון זמין וקל כי אורז תמיד יש במזווה לשעת הצורך, נתקעתי לא הכנתי כלום נגיד.
קצת ירקות בשביל הצבע היפה (העיניים אוכלות) טיפת קינמון בשביל הטעם הטוב תוך 30 דקות המנה מוכנה להגשה פשוטה וקלה ויש לי תוספת לבשר שאפילו הילדים יהיו מוכנים לאכול.
יאללה הלכתי למטבח להתראות.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
2 בצלים קצוצים
חצי כוס פיסטוקים קלויים
700 ג’ דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1/3 כוס שקדים פרוסים מולבנים
כף סוכר חום
כף דבש
חצי  כפית קינמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף להוסיף את הדלעת ולהמשיך לטגן להוסיף את הסוכר ולטגן עוד כ 5 דקות להוסיף את הפיסטוקים אורז, דבש ולתבל.

2. להוסיף את המים להרתיח להנמיך את האש ולכסות לבשל כ 18 דקות על אש נמוכה להשאיר מכוסה עוד 10 דקות. לפתוח ולערבב.

3. לקלות את השקדים ולפזר מעל האורז לפני ההגשה.

2527 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
אני

היי ניקי
אפשר להשתמש בדלורית במקום בדלעת? זה משנה ?
תודה ענקית

שלי

ניקי שלום
האם אפשר להשתמש במתכון זה
באורז מלא?

איילת-חן

טוב, לפעמים אני עוברת פה על מתכונים באתר ופשוט בא לי להכין ה-כ-ל וגם לאכול, כמובן=]. זה פשוט נראה יפיפה ושילובים מגניבים שחבל על הזמן.

ורוניקה

היי ניקי,

איך קולים את השקדים? זה טיגון במחבת? אפיה? צריך שמן?
אין לי מושג 🙂

תודה רבה.

אפרת

אני רוצה להכין את האורז מחר כדי שיהיה לארוחת שבת שאחרי ראש השנה (ז״א להכין מיום רביעי לשבת בבוקר). אני מתלבטת אם לא כדאי לקלות את הפיסטוקים והשקדים בנפרד ולהוסיף לפני הארוחה. מה את אומרת? לעשות רגיל או להפריד? זה יהיה אכיל עד שבת? תודה ושנה טובה!

טלי

וואוו נשמע טעים, אבל האם זה יוצא מתוק? פשוט מעדיפה מתוק בקינוח…