אורז עם דלעת ופיסטוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז עם דלעת ופיסטוקים

אורז עם דלעת ופיסטוקים, ואם בכל זאת בא לי להוסיף משהו לארוחה אורז עם דברים טובים.
אורז זה תמיד אחלה פתרון זמין וקל כי אורז תמיד יש במזווה לשעת הצורך, נתקעתי לא הכנתי כלום נגיד.
קצת ירקות בשביל הצבע היפה (העיניים אוכלות) טיפת קינמון בשביל הטעם הטוב תוך 30 דקות המנה מוכנה להגשה פשוטה וקלה ויש לי תוספת לבשר שאפילו הילדים יהיו מוכנים לאכול.
יאללה הלכתי למטבח להתראות.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
2 בצלים קצוצים
חצי כוס פיסטוקים קלויים
700 ג’ דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1/3 כוס שקדים פרוסים מולבנים
כף סוכר חום
כף דבש
חצי  כפית קינמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף להוסיף את הדלעת ולהמשיך לטגן להוסיף את הסוכר ולטגן עוד כ 5 דקות להוסיף את הפיסטוקים אורז, דבש ולתבל.

2. להוסיף את המים להרתיח להנמיך את האש ולכסות לבשל כ 18 דקות על אש נמוכה להשאיר מכוסה עוד 10 דקות. לפתוח ולערבב.

3. לקלות את השקדים ולפזר מעל האורז לפני ההגשה.

9022 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
אתי יהלום

לדעתי הסוכר והדבש רק גורעים מהתבשיל.

אושרת

ניקי בוקר טוב ושבת שלום
אני מעוניינת להכין את מנה לבנות שלי
בנות השנתיים האם אפשר לוותר על פיסטוקים ושקדים
תודה על העזרה התמידית

עדי

שלום ניקי,
האם ניתן להחליף את הדבש בסילאן?
תודה רבה,
עדי

גיתה המקורית

היי ניקי יקרה,

סבתא שלי מכינה אורז לבן עם פרוסות דקות של תפו”א בתחתית הסיר.
האם את מכירה? יש לך מתכון?
אני יכולה לשאול אותה, אבל קצת קשה לבשל לפי מתכונים של סבתות, הכול “לפי העין”…

אושרת

הי,

הכנתי לארוחה מפסקת. ויתרתי על הפיסטוקים, קליתי שקדים וצימוקים בהירים.
יצא מדהים!!!! פשוט מעולה! תודה לך על האתר המעולה!

חני

היי ניקי
אני יכולה להחליף את הדלעת בגזר. כי אני ובעלי לא אוהבים דלעת…

מושית

את הדלעת אני צריכה לבשל לפני או דלעת לא מבושלת זה גם בסדר??