תבשיל בורגול עם ירקות - מתכון מנצח
אני רוצה לגלות לכם סוד אכלתי את המנה הזאת במסעדה לפני הרבה שנים זאת הייתה אחת הפעמים הראשונות שאכלתי בורגול והרגשתי שאכלתי משהו מדהים, קודם כל אין כמו בורגול והגיע הזמן להכין פחות אורז והרבה יותר בורגול.
במסעדה הגישו את הבורגול עם חצילים ועגבניות זה נראה כמו נזיד אבל לא היו עדשים אלא בורגול חציל ועגבניות וזה נראה כמו תבשיל סמיך ואכלתי את זה ביום קר והיה כל כך כיף לאכול את התבשיל הזה.
זה מזכיר לי מה שאמא שלי מבשלת אבל אף פעם לא חשבתי להכין את זה עם בורגול, חזרתי הביתה והכנתי ומאז אני אוהבת בורגול.
3 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות
חציל בינוני מאורך ומבריק
2 עגבניות בשלות ורכות
חצי כוס בורגול גס
כוס וחצי מים
כפית רסק עגבניות
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
נגיעה של כורכום
3/4 כפית סוכר
חצי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח מעט יותר
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לחתוך את החציל לקוביות לטגן כ 10 – 15 דקות אני לא מוסיפה עוד שמן אפילו שצריך מה שכן אני מקפידה להקפיץ מידי פעם עד שהחציל מתרכך.
2. בינתיים להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית העגבניות לחלוט 3 – 4 דקות לסנן לתת למים לצאת לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
3. להוסיף את קוביות העגבנייה לחציל במחבת יחד עם המים, סוכר, רסק ותבלינים לבשל כ 25 דקות מכוסה.
4. להוסיף את הבורגול לערבב להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 15 דקות להשאיר סגור 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
בת שבע : "יצא טעים טעים התחסל ישירות מהסיר"
רונית : "מתכון מנצח, כמה פשוט ככה טעים. כיף של גיוון"