


תפוחי אדמה אפויים עם פטריות
כמה שאני אוהבת את המתכון הזה מבחינתי תפוחי אדמה אפויים זאת התוספת הכי טובה לארוחה. האפייה נותנת להם צבע משגע הטעם מדהים וזה קלי קלות,
5 דקות עבודה וזה נכנס לתנור. מי אמר שצריך לעבוד קשה בשביל אוכל טוב ?
4 מנות
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה (7 – 8 )
15 פטריות שמפיניון
בצל גדול
שליש כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות עבים, להרתיח סיר עם מים לבשל את התפוחי אדמה 3 – 4 דקות ולסנן להוסיף לתפוחי אדמה את השמן זית והתבלינים לערבב טוב.
3. לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את התפוחי אדמה בשכבה אחת, לאפות 40 דקות התפוחי אדמה מזהיבים.
4. לחצות את הבצל ולפרוס דק, לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לחתוך גס את הפטריות להוסיף לבצל לשתי דקות הקפצה ולהוריד מהאש.
*5. לערבב בעדינות עם התפוחי אדמה ולהגיש.
מה אוכלים ליד ? שניצלונים ומרק עגבניות
גולשים מכינים וממליצים:
בתיה : “הכנתי והוספתי גם נקניקיות של “עוף טוב”, יצא פשוט פצצה, בעלי לא הפסיק להחמיא.”
מאיה : “הכנתי הערב…
רק יצא מהתנור וכבר התבנית התרוקנה
פשוט וטעים תודה ניקי אין עליך”
אסתי : “פשוט מושלםםםםםם
מתכון מנצח לתפוחי אדמה!!!!!!”
היי ניקי
אפשרי להכין את תפוחי האדמה יום לפני, ואחר כך רק לחמם? אם כן האם לכסות ועל כמה מעלות? תודה
מה אפשר במקום הבצל?
היי שמן קנולה גם הולך?
הי ניקי.
הכנו פעם אחת ויצא מעולה ממש!
יש דרך להוסיף לזה עוף?
היי ניקי בוקר טוב ניתן להכין גם עם תפוחי אדמה קטנים של מיקרו ?
ניקי יקרה
ווואייי פשוט מתכון טעים ומוצלח ביותר ליקקנו את האצבעות.
הוספתי קצת יותר שמן זית. בישלתי עשר דק’ את התפוח האדמה. חמש דק’ הכל התחסל
שלום ניקי
קודם כל תודה על המתכונים, הם מעולים!
ראיתי שבמתכונים של תפו”א בתנור את אומרת לבשל אותם קודם כמה דקות. אני לא אוהבת את הכפילות, עוד כלי לרחוץ.. מה יקרה אם אוותר על החליטה ואשאיר בתנור יותר זמן? או אכניס את המצרכים לשקית קוקי?