כרוב ממולא בורגול וירקות
אני אוהבת כרוב ממולא, בכלל כרוב זה דבר נהדר להכין ברוטב, המילוי כאן נהדר מי אמר שחייבים להכין אורז אפשר לנסות דברים אחרים שיוצאים אפילו יותר טוב. טעים טעים!
14 ממולאים
3 – 4 מנות
מרכיבים:
כרוב למילוי
כוס בורגול עבה
בטטה קטנה
תפוח אדמה קטן
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
רוטב:
בצל קצוץ דק
2 שיני שום פרוסות
3 עגבניות חתוכות קטן
כוס וחצי מים
כפית פפריקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להקפיא את הכרוב ל 24 שעות, להפשיר ולהפריד את העלים.
2. לשים בסיר קטן 3 כפות שמן, להוסיף את הבורגול לערבב להוסיף כוס וחצי מים לתבל לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד כ 15 דקות.
3. לבשל את התפוח אדמה והבטטה עד שהם רכים, למעוך ולערבב עם הבורגול, לטעום ולתקן תיבול.
4. לפרוס את עלה הכרוב, ליצור קבבון קטן לשים למעל ולסגור כמו מעטפה. לשים בקירור כחצי שעה.
5. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל על אש בינונית נמוכה כמה דקות.
6. להוסיף את הכרוב כשהצד הסוגר כלפי מטה, לכסות חלקית ולבשל כשעה. לבדוק שלא חסרים נוזלים.