אורז פפריקש
המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים במשך הזמן עשיתי קצת שינויים שגם יתאים לילדים ועוד קצת שינויים, זה כבר לא רק אורז זה אורז עם דברים נוספים הפכתי את זה לקדרה עם דברים טובים אבל שמרתי על הבסיס.
אני אוהבת להכין את האורז לשישי בערב זאת מנה יפהפייה להגיש עם האטריות הזהובות, העגבניות נותנות את החמיצות שלהם, פלפלים מתיקות וירוק לא שכחתי את הפטרוזיליה וכל הטוב הזה 30 דקות על האש להמתין מספר דקות ולהגיש.
מנה מושלמת האורז יוצא אחד אחד ועם הירקות זה להכין ולהתמוגג, לבריאות.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
כוס אורז בסמטי
כוס אטריות דקיקות למרק
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות אדומות ויפות
2 כוסות מים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה אדומה מרוקאית
3/4 כפית סוכר
כף מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולחתוך לקוביות.
2. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את האטריות עד שהם משחימות חשוב לערבב מידי פעם כדי שהן לא ישרפו.
2. להוסיף את הבצל, עגבניות, פלפל תבלינים, אורז ומים להרתיח לכסות לבשל 30 דקות על אש נמוכה להשאיר סגור 10 15 דקות נוספות.
4. לא שכחתי את הפטרוזיליה, בשביל לקבל את כל הדברים הטובים שיש בפטרוזיליה כולל את הצבע המהמם, אני מוסיפה אותה בסיום.