אורז עם צימוקים ושקדים
בסך הכל אורז זאת תוספת פשוטה נכון ? קל להכין הולך כמעט עם כל דבר אז איך הופכים את האורז למשהו קצת יותר ייצוגי ? שיעמוד יפה במרכז השולחן ימשוך את העיניים יראה טוב והכל בזכות תוספת קטנה אחת שמוסיפה לאורז טעמים נוספים והוא נראה משגע!
5 – 6 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין
3 גזרים מגורדים / בטטה קטנה
3 כוסות מים
100 ג` צימוקים בהירים
100 ג` שבבי שקדים
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח
הכנות:
1. לטגן את הגזר דקה שתיים להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים סילאן תבלינים ולהרתיח לכסות ולהנמיך את האש.
2. לבשל כ 18 דקות, להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
3. במחבת חמה לשים שתי כפות שמן להוסיף את השקדים לטגן כדקה להוסיף את הצימוקים להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב השקדים מזהיבים ואז להוריד מהאש. זה קורה מהר.
4. לפני ההגשה לפזר מעל האורז.