אורז עם צימוקים ושקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז עם צימוקים ושקדים

אורז עם צימוקים ושקדים

בסך הכל אורז זאת תוספת פשוטה נכון ? קל להכין הולך כמעט עם כל דבר אז איך הופכים את האורז למשהו קצת יותר ייצוגי ? שיעמוד יפה במרכז השולחן ימשוך את העיניים יראה טוב והכל בזכות תוספת קטנה אחת שמוסיפה לאורז טעמים נוספים והוא נראה משגע!

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין
3 גזרים מגורדים / בטטה קטנה
3 כוסות מים
100  ג` צימוקים בהירים
100  ג` שבבי שקדים
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

הכנות:

1. לטגן את הגזר דקה שתיים להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים סילאן תבלינים ולהרתיח לכסות ולהנמיך את האש.

2. לבשל כ 18 דקות, להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

3. במחבת חמה לשים שתי כפות שמן להוסיף את השקדים לטגן כדקה להוסיף את הצימוקים להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב  השקדים מזהיבים ואז להוריד מהאש. זה קורה מהר.

4. לפני ההגשה לפזר מעל האורז.

26862 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז עם צימוקים ושקדים

81
תגובות

  הרשם  
עדכן
טל

הי ניקי רצית לדעת אם יש בעייה להשתמש באורז בסמטי? זאת אומרת אם המרקם שלו פחות מתאים פה?

אני

יש לי שאלה, האם 18 דקות מספיקות בשביל שהאורז יתרכך? יש לי כרמיות הלוגן והמים מתאדים מהר מאוד עד כדי כך שלפעמים צריך להוסיף מים רותחים בשביל שימשיך להתבשל ויש לציין שהבישול על אש נמוכה יחסית. איך את יודעת שהאורז מוכן? טועמים? יש סימן כלשהו? תודה על התשובה ואכין את המתכון. שנה טובה!

חלי

ערב טוב לך מה נשמע?
את אצבעות השקדים קונים ככה כמו שהם
או שקונים אותם שלמים ואז חותכים בבית?
תודה

נילי

אלופה!!!
נראה משגע!!!

שולי

בנוסף למתכונים הנהדרים שאני מעתיקה ומעתיקה ושומרת ליום סגריר (שבו סוף סוף יהיה לי כח להיכנס ולהתאדות במטבח) – הוספת הצילומים מעולה! עוזר מאד לידיים שמאליות שכמוני.

תודה לך ואני שמחה לקבל את התזכורות החביבות שלך ומבחינתי אפשר גם כל שעתיים.

שנה טוב והרבה תודה.

אירה

היי ניקי!
אולי שאלה מפגרת אבל את השקדים לטגן עם שמן או בלי? (אני חוששת שהסוכר לא יימס)

ואני ממש אוהבת את המתכונים שלך! (וגם ההורים ואחותי שנהנים מהמטעמים בשבת)

נר

כורכום קשור? יש לי חיבה מסויימת לאורז צהוב…