אורז עם צימוקים ושקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז עם צימוקים ושקדים

אורז עם צימוקים ושקדים

בסך הכל אורז זאת תוספת פשוטה נכון ? קל להכין הולך כמעט עם כל דבר אז איך הופכים את האורז למשהו קצת יותר ייצוגי ? שיעמוד יפה במרכז השולחן ימשוך את העיניים יראה טוב והכל בזכות תוספת קטנה אחת שמוסיפה לאורז טעמים נוספים והוא נראה משגע!

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין
3 גזרים מגורדים / בטטה קטנה
3 כוסות מים
100  ג` צימוקים בהירים
100  ג` שבבי שקדים
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

הכנות:

1. לטגן את הגזר דקה שתיים להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים סילאן תבלינים ולהרתיח לכסות ולהנמיך את האש.

2. לבשל כ 18 דקות, להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

3. במחבת חמה לשים שתי כפות שמן להוסיף את השקדים לטגן כדקה להוסיף את הצימוקים להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב  השקדים מזהיבים ואז להוריד מהאש. זה קורה מהר.

4. לפני ההגשה לפזר מעל האורז.

26290 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז עם צימוקים ושקדים

81
תגובות

  הרשם  
עדכן
גילי

היי ניקי…
אני יודעת שזו שאלה קצת מפגרת… אבל האם ניתן להמיר את הסילאן בדבש רגיל??

לאה

היי ניקי,
לבשל את האורז והגזר עם מים רותחים או פושרים?
תודה רבה!

נטלי

אוקיי אבשל עם הצימוקים לא ידעתי שאפשר, להכניס אותם כשמכניסה את האורז? והאם לשנות משהו בכמויות של המלח והסילאן ?תודה רבה!!!

נטלי

היי ניקי, אם אני מוותרת על השקדים והגזר, האם לשנות משהו בכמויות של התבלינים של המלח או של הסילאן? וכמה זמן צריך לטגן את הצימוקים? תודה לך על מתכונים נפלאים

אודליה

האם אפשר עם במקום סילאן לשים סויה/סוכר..?
וגם-איזה מתכון של חזה עוף היית ממליצה לשלב?

אני מודה על כל רגע שנפלתי לאתר הזה,
תודה רבה לך!

שרון

היי ניקי!
את מככבת הערב אצלנו בארוכה 🙂
הייתי רוצה להכין את האורז עכשיו, איך לחמם אותו בערב לקראת הארוחה שלא יתייבש?
תודה וחג שמח!!!

אהרון

ניקי רציתי לשאול האם ניתן להוסיף למתכון שלך מעט כורכום שיצא אורז צהוב?
תודה
יש לך מתכונים מעולים ואתר מושלם