פטריות מוקפצות בסויה וסילאן

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פטריות מוקפצות בסויה וסילאן

המתכון הזה לא עושה רושם ממבט ראשון, לא יכול להיות שבכלום מצרכים יוצאת תוספת כזאת טעימה, אין הרבה מתכונים שלא צריך להשקיע בהם בכלל ולקבל תוצאה כזאת טובה, מתכון חלום לבשלנים 🙂
תדמיינו מתכון שלוקח פחות מ 5 דקות הכנה בלי להכניס לתנור ומשם זה מגיע לשולחן.
מניסיון המתכון לא מספיק הפטריות האלה מופלאות! לאכול ישר מהמחבת ולגלות ששום דבר לא הגיע לשולחן. תכפילו כמויות אתם לא תצטערו.
יש פטריות שמפיניון יפהפיות צחורות, לבנות וגם חומות תעשו מיקס ותכניסו למחבת. תזכרו 5 דקות זהו.

2 – 3 מנות

מרכיבים:

25 פטריות שמפיניון
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
חצי כף רוטב צ’ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
3/4 כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הפטריות לחצי, פטריות גדולות לחתוך לרבעים.

*2. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן כשהמחבת חמה להוסיף את הפטריות החתוכות ולהקפיץ כדקה להוסיף את שאר המצרכים להקפיץ עוד דקה אפילו פחות ולהוריד מהאש.

זה כל הסיפור הטעים.

הוגש עם אורז סיני עם ירקות (האורז הכי טעים שיש) וירקות אפויים.

Stir fry mushrooms recipe

כדאי לדעת ש…
אין מה להכין מראש ההכנה כל כך מהירה שעדיף להכין באותו יום שאוכלים זה גם טעים יותר, אפשר להחליף את הסילאן בדבש.

318286 צפיות 71 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

נגה : ניקי שלום, עשיתי עכשיו את המתכון ויצא מעולה!!! הכל התחסל תוך מספר דקות!!! הוספתי למתכון בצל וקצת פטריות שימאג׳י.
תודה רבה לך על המתכונים הטעימים.
נגה

נעה : “הכנתי את זה לארוחת שישי, וכולם החמיאו לי בטירוף.
כמה קל להכין, ככה טעים”

מורן : “חזרתי רק כדי לספר שהכנתי וקיבלתי בזכותך הרבה מחמאות”
תודה! 🙂

אודליה : “2 דקות הכנה, יצא מעולה!”

יעל : “ניקי המדהימה – הכנתי בסופ”ש את הפטריות, קציצות עוף אפויות, מג’דרה, חזה עוף בפטריות ועגבניות,עוגיות חמאה (שהילדים נהנו להכין ולאכול מהן מאד!)עוגת שמרים ,כמו כל שישי, הכל ע”פ המתכונים שלך. הכל נטרף וזכיתי להמון מחמאות בזכותך! את מוכשרת מאד ונותר לי רק להודות לך על כך שאת חולקת איתנו את הכישרון!!
הילדים שלי גדלים על המתכונים שלך…תודה וחיבוק וירטואלי ממני 🙂 יעל”

שרתי : “יצא טעים טעים.. היינו בהלם כמה טעים! 🙂 כדאי לעשות כפול..
עשיתי עם לביבת תפוחי אדמה גדולה, פיתות זעתר בטוויסט לשמיר וסלט עשיר..
היתה ארוחת ערב מדהימה.
איך בעלי אומר לי?
“בזמן האחרון הולך לך!”
בזכותך ניקי, תודה רבה!”

178
תגובות

  הרשם  
עדכן
סימה בליץ

בסרט על הפטריות המוקפצות בסויה וסילאן את שמה רוטב צ’ילי בנדיבות ובמתכון את כותבת חצי כף רוטב צ’ילי אז כמה באמת צריך רוטב צ’ילי?

מאיה

ניקי יקרה, אין לי סויה… במה אפשר להחליף או לוותר??תודה וחג שמח

חיפושית

מתכון שאף פעם לא ניסיתי לפני. בעלי היום אמר לי שבא לו משהו טעים עם פטריות אז חיפשתי, הכנתי, טעמתי ו…אופס נגמר.
מה עושים? 😉

ובכלל, כל החג הזה האורחים לא הפסיקו לשבח, כל מה שאני עושה זה רק ממך, כאילו ישבת איתנו בשולחן.
תודה עליך♡♡

מיכל

היי ניקי , אפשר דבש במקום סילאן? אין לי סילאן .בבית וחבל לי לקנות רק בשביל המתכון הזה . חג שמח!

ענת

ניקי הי,
אני רוצה להוסיף ברוקולי לפטריות, תוכלי לכוון אותי איזה כמות להוסיף ואיזה כמויות לשאר המצרכים?
תודה מראש, ענת

יוני

היי ניקי,
אפשר לוותר על הצילי? צריך תחליף?
תודה
יוני

מלכה

שלום ניקי. אשמח לעיצה כיצד לנקות את הפטריות. אני שוטפת אותן לפני הטיגון. וכשאני מנסה לטגן אותן, המחבת מתמלאת במים, כך שהמנה יוצאת ממש לא מוצלחת. שאלה נוספת, האם אפשר לאחר הניקוי, להקפיא אותן( במידה וקונים כמות גדולה), כך שאפשר יהיה מייד להישמש בהן, כאשר מוציאים אותן מהפריזר?
תודה מראש, מלכה.

1 10 11 12