יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים תוספות

אורז עם רצועות בצל ושום

22 יוני 2012
(Visited 4,272 times, 1 visits today)
אורז עם רצועות בצל ושום

אורז עם רצועות בצל ושום

זה הכי קל וזה כל כך טעים, התוספת מתאימה לכל ארוחה. מתחסלת במהירות מומלץ להכפיל כמויות מראש.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
2 בצלים
4 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לצקת שמן למחבת, להוסיף את האורז, לערבב היטב שכל האורז יצופה, להוסיף מים, להרתיח ולתבל.

2. להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ 18 דקות , להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. בינתיים, לחצות את הבצלים לחצי ולחתוך לפרוסות ולטגן עד צבע זהוב ויפה, להוציא את הבצל החוצה ולטגן את פרוסות השום עד הזהבה.

4. לסדר את האורז בצלחת הגשה מעל לפזר את רצועות הבצל והשום.

גולשים מכינים וממליצים:

ראומה : “השבת האורז הזה כיכב לצד העוף עם הפירות היבשים, תפ”א קריספיים והפרגית המוקפצת עם הפטריות.
היתה שבת ניקי והיה טעים טעים”

הרשם
עדכן
35 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
צריך שמן במחבת עם הבצל? או בלי

משהו לא נהיר לי. אני מכינה את האורז ואת הבצל בנפרד נכון? אז זה משנה שהכנתי את האורז יום מראש?

הי ניקי,
השבת האורז הזה כיכב לצד העוף עם הפירות היבשים, תפ”א קריספיים והפרגית המוקפצת עם הפטריות.
היתה שבת ניקי והיה טעים טעים

תודה ויישר כח על הכול

בוקר טוב ניקי
הכמות פה של המים מספיקה? אני בד”כ על כוס אורז שמה 2 כוסות מים…

תודה ניקי. אז נניח רק בצל מטוגן עם שמיר זה ילך טוב באורז או רק שמיר?

הי ניקי. רציתי לשאול אם אני רוצה רק טעם של השום מה עלי לעשות לכתוש לתוך האורז האם לדעתך יוסיף שמיר ?