יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור תוספות

אורז ירוק צהוב

22 יוני 2012
(Visited 41,708 times, 13 visits today)

אורז ירוק צהוב

עוד דרך טעימה להגיש אורז. יש כאן יופי של טעמים שמשתלבים אחד עם השני. הצבעים משגעים, צלחת גדולה במרכז השולחן וייאלה לאכול. כיף של מתכון קל וטעים.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס שמיר קצוץ
שיני שום פרוסות
בצל חתוך לקוביות
3 כוסות מים
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לטגן בצל ושום, להוסיף אורז, לערבב היטב שכל האורז יצופה שמן.

2. להוסיף מים עשבי תיבול ולתבל להרתיח ולכסות להנמיך את האש. לבשל מכוסה 18 דקות, לסגור את האש. לפתוח, להשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

הרשם
עדכן
101 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי מאוד אוהבת להכין את האורז הזה האם ניתן להמיר את השמירה בכוסברה?

היי ניקי
כמה שיני שום ?

האם המתכון מתייחס לאורז פרסי? (מבחינת כמויות המים)
אם איזה אורז הוא עדיף? פרסי או בסמטי?

שלום ניקי
אפשר חהכין עם אורז בסמטי? אם כן אז יש שינוי באופן הבישול?
תודה

ממש חבל באופן קבוע יש מודעות ופרסומות שמסתירות את התוכן ואופן ההכנה

איך מבשלים את זה בכיריים אינדוקציה?

היי ניקי, אפשר להכין את זה עם בורגול במקום עם אורז?