אורז ירוק
בסיר אחד יש אורז אחד אחד המון ירק בצל מטוגן אליפות וכמובן הרבה שום כבר סיר שאי אפשר לעמוד בפניו.
הסוד הגדול של האורז זה הבצל והשום, גיליתי כשאני מטגנת את הבצל עד הזהבה חזקה צבע זהוב עמוק זה משדרג את האורז פי כמה וכמה ויחד השום אמאל'ה תוספת אליפות לכל דבר שאני רוצה להגיש.
עשבי תיבול אני שמה מה שיש לי זמין כוסברה, שמיר, פטרוזיליה והשילוב עם הבצל השום והאורז הצהוב יוצא מהמם, זאת מנה שדורשת כמה דקות הכנה ומספיק חגיגית בשביל לסחוט קריאות התפעלות.
מרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
5 – 6 שיני שום פרוסות דק
בצל גדול חתוך לקוביות
4 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
כף מלאה א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר או מחבת רחבה עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן בסבלנות את הבצל עד הזהבה יפה צבע זהוב חזק (אחלה טעם לאורז) להוסיף את שיני השום ולטגן עד הזהבה קלה.
2. להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף את המים, תבלינים והפטרוזיליה להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות ולסגור להשאיר מכוסה 10 דקות נוספןת.
3. לערבב בעדינות עם מזלג ולהגיש.
טיפ:
קצצתי 5 – 6 כפות פטרוזיליה והוספתי כמו שזה בסיום.