סורבה תפוזים
סורבה תפוזים, אני ממשיכה עם עוד דברים קלים שנותנים קצת טעם לחיים. את הסורבה הזה הגשתי בליל הסדר למבוגרים שבינינו, דרך אגב מי שאוהב טעם אלכוהולי חזק יותר שיוסיף יותר וודקה.
מרכיבים:
5 תפוזים
כוס ורבע סוכר
3/4 שוט של וודקה
כוס מים
מיץ מחצי לימון
הכנות:
1. לפלט את התפוזים ולטחון. מי שאין לו כח או חשק לפלט וטוחן כמו שזה שיקח בחשבון שהחתיכות מורגשות בסוף כששותים.
2. לבשל את המים והסוכר להוסיף לימון וודקה ולערבב עם התפוזים.
3. להקפיא לכמה שעות, מידי פעם לערבב. זה תלוי כמה אוהבים קפוא, אני הגשתי בסגנון ברד רך שיהיה אפשר לשתות.