אורז עם אטריות דקות
מנה קלאסית לילדים, אני אוהבת להכין אותה לארוחת שישי, היא זריזה וקלה ואם יש אורחים עוד יותר טוב כולנו חוגגים עליה וזה שינוי מהאורז הלבן שחובה שיהיה על השולחן בארוחת שבת. חוץ מזה תענוג לראות את האפרוח אוכל את האפונה "צה כדור". וכל עוד הילדים אוכלים צריך להוסיף עוד מילה ?
מרכיבים:
2 כוסות אורז
כוס שעועית ירוקה קצרה
3 כוסות מים
חצי כוס איטריות דקיקות
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לטגן את האטריות עד שהן מזהיבות, להוסיף את האורז לערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים.
2. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל כ18 דקות לסגור את האש ולהשאיר סגור 10 דקות נוספות.