ארטישוק ירושלמי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארטישוק ירושלמי בתנור

אני לא מכירה ירק יותר מכוער ממנו, לא נראה טוב, המון עבודה לקלף אותו ואחרי שכתבתי את כל הדברים האלה: רוצו לקנות אותו חבל לבזבז אפילו רגע העונה שלו מאוד קצרה הוא מופיע ונעלם. טעים בטירוף משדרג כל תבשיל ברמות. כמה קשה לחזור לתפוחי אדמה רגילים אחרי שטועמים ממנו.
נכון הוא מצריך קצת עבודה אבל הוא נהדר ותנצלו אותו כי הוא בא לביקור קצר ועוד מעט הוא יעלם.

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי:
כפית גדושה פירורי לחם
חצי כפית פטרוזיליה יבשה


הכנות:

1. לקלף את הארטישוק  לשטוף טוב ולחתוך למקלות עבים.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הארטישוק 5 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשים את הארטישוק בקערה יחד עם השמן והתיבול לערבב ולהעביר לתבנית.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לערבב פירורי לחם ופטרוזיליה, להזליף קצת שמן קנולה על הארטישוק ולפזר את הפירורים, להחזיר לתנור ולאפות עד שהכל רך בערך עוד 20 דקות.

19395 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ארטישוק ירושלמי מעדן - בטטה קסבייה


46
תגובות

  הרשם  
עדכן
אסתי ב.

בוקר טוב ניקי. האם ל- 10-12 סועדים הכמות מספיקה ? או להכפיל כמויות ?

פנסיונרית מבשלת

יצא נהדר. תודה.
אבל. האם יש דרך שכל החלקים יהיו פחות או יותר עשויים באותה מידה? אצלי חלק יתרככו לגמרי וחלק היה עדיין די קשה. חתחתי לחלקים די אחידים.