ארטישוק ירושלמי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארטישוק ירושלמי בתנור

אני לא מכירה ירק יותר מכוער ממנו, לא נראה טוב, המון עבודה לקלף אותו ואחרי שכתבתי את כל הדברים האלה: רוצו לקנות אותו חבל לבזבז אפילו רגע העונה שלו מאוד קצרה הוא מופיע ונעלם. טעים בטירוף משדרג כל תבשיל ברמות. כמה קשה לחזור לתפוחי אדמה רגילים אחרי שטועמים ממנו.
נכון הוא מצריך קצת עבודה אבל הוא נהדר ותנצלו אותו כי הוא בא לביקור קצר ועוד מעט הוא יעלם.

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי:
כפית גדושה פירורי לחם
חצי כפית פטרוזיליה יבשה

הכנות:

1. לקלף את הארטישוק  לשטוף טוב ולחתוך למקלות עבים.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הארטישוק 5 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשים את הארטישוק בקערה יחד עם השמן והתיבול לערבב ולהעביר לתבנית.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לערבב פירורי לחם ופטרוזיליה, להזליף קצת שמן קנולה על הארטישוק ולפזר את הפירורים, להחזיר לתנור ולאפות עד שהכל רך בערך עוד 20 דקות.

45148 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ארטישוק ירושלמי מעדן - בטטה קסבייה

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
מלי

היי ניקי חג שמח, החג שלי מבוסס כולו על מתכונים שלך.. שאלה קטנה, האם ניתן לערבב פירורי קמח מצה עם פטרוזיליה טריה קצוצה דק?שיהיה חג שמח ומהנה

גיל

אפשר קמח מצה במקום פירורי לחם?

מיה

היי ניקי
מה אפשר במקום פיטרוזיליה

ויקטור

ניקי שלום
הייתי קצת מבולבל ולא ידעתי מה עושים ארטישוק ירושלמי ניזכרתי באותו מתכון תפוחי אדמה שלך יצה מדהים

איני מברך אותכם בחג שמח ושנה טובה בריאות

חיה רב

התכוונתי לטריה

חיה רב

הי. יצא טוב עם פטרוזיליה אריה? תודה

גיא

אחד המאכלים הטעימים שיש. אבל מכיל כמות אדירה של אינולין. והמבין יבין.