ארטישוק ירושלמי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארטישוק ירושלמי בתנור

אני לא מכירה ירק יותר מכוער ממנו, לא נראה טוב, המון עבודה לקלף אותו ואחרי שכתבתי את כל הדברים האלה: רוצו לקנות אותו חבל לבזבז אפילו רגע העונה שלו מאוד קצרה הוא מופיע ונעלם. טעים בטירוף משדרג כל תבשיל ברמות. כמה קשה לחזור לתפוחי אדמה רגילים אחרי שטועמים ממנו.
נכון הוא מצריך קצת עבודה אבל הוא נהדר ותנצלו אותו כי הוא בא לביקור קצר ועוד מעט הוא יעלם.

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי:
כפית גדושה פירורי לחם
חצי כפית פטרוזיליה יבשה

הכנות:

1. לקלף את הארטישוק  לשטוף טוב ולחתוך למקלות עבים.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הארטישוק 5 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשים את הארטישוק בקערה יחד עם השמן והתיבול לערבב ולהעביר לתבנית.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לערבב פירורי לחם ופטרוזיליה, להזליף קצת שמן קנולה על הארטישוק ולפזר את הפירורים, להחזיר לתנור ולאפות עד שהכל רך בערך עוד 20 דקות.

45070 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ארטישוק ירושלמי מעדן - בטטה קסבייה

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
מוריה

הי ניקי!
תודה על המתכונים המעולים!
ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה או שזה לא יצא אותו הדבר?

ענת פרץ

היי ניקי,
כמה מעלות להדליק את התנור?

סיון

ניקי, האם אפשרי עם ארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט?

אייל

האם ארטישוק רגיל גם מתאים?

ציפי

האם לארטישוק ירושלמי קוראים גם תפוח אדמה ירושלמי או שזה שני דברים שונים?

מירב

היי.לא הבנתי למה צריך להרתיח את התפוח אדמה במים אי אפשר לקלף לתבלן והלכניס לתנור?
אני רוצה לשלב את זה עם תפוח אדמה רגיל,האם צריך גם אותו להרתיח במים ואותו תיבלון?

מלי

המון תודה על התגובה המהירה גם במתכון זה וגם בגולש…זה לא ברור מאליו…