


סלט זיתים חם ופיקנטי
איזה כיף של סלט טעים, אני בדרך כלל מגישה אותו עם אורז לבן וזה שילוב נהדר! האורז סופג את הרוטב, הזיתים רכים ואני הכי אוהבת להכין אותו ליום שישי. זה באמת אחד הסלטים הטובים שיש.
מרכיבים:
300 ג’ טבעות זיתים
בצל גדול
3 עגבניות
2 כוסות מים (לתבשיל עצמו)
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים ולהוסיף את הזיתים, להרתיח 10 דקות, לשפוך את המים ולהוסיף לזיתים מים חדשים להרתיח שוב 10 דקות לפחות 3 פעמים לחזור על הפעולה, אפשר גם פעמיים.
1. לחתוך את הבצל לקוביות לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצלים עד הזהבה קלה, לפרוס את השום לטגן זמן קצר יחד עם הבצל.
3. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל יחד עם הרסק, סוכר מים והתבלינים, לבשל 5 – 6 דקות להוסיף את הזיתים לבשל 25 דקות מידי פעם לבחוש.
כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל את העגבניות 3 דקות מראש ולקלף את הקליפה.
היי ניקי.
האם במקום עגבניות אפשר להסתפק ברסק עגבניות? א”כ כמה בסך הכל?
תודה רבה!
שלום ניקי,
האם אפשר להגיש לא חם? לשבת למשל, להוציא לפני ההגשה שיהיה פחות קר ואז להגיש?
אני בטוחה שחם זה יותר טעים אבל בשבת אי אפשר לחמם.
תודה,
מרים
היי ניקי,
שאלה, אני מארחת כ35 איש. כמה פעמים לדעתך אכפיל את המתכון? (כמובן שזו אחת התוספות לדברים נוספים)
תודה
הי ניקי זה טוב בהקפאה?
הי ניקי!
האם מדובר על זיתים שלמות או טבעות?
הי ניקי,
איך אני חולטת את העגבניות בבקשה?
תודה