יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

סלט זיתים חם ופיקנטי

23 יוני 2012
(Visited 15,072 times, 1 visits today)
סלט זיתים חם ופיקנטי

סלט זיתים חם ופיקנטי

איזה כיף של סלט טעים, אני בדרך כלל מגישה אותו עם אורז לבן וזה שילוב נהדר! האורז סופג את הרוטב, הזיתים רכים ואני הכי אוהבת להכין אותו ליום שישי. זה באמת אחד הסלטים הטובים שיש.

מרכיבים:

300 ג' טבעות זיתים
בצל גדול
3 עגבניות
2 כוסות מים (לתבשיל עצמו)
3 שיני שום
כף  רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים ולהוסיף את הזיתים, להרתיח 10 דקות, לשפוך את המים ולהוסיף לזיתים מים חדשים להרתיח שוב 10 דקות לפחות 3 פעמים לחזור על הפעולה, אפשר גם פעמיים.

1. לחתוך את הבצל לקוביות לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצלים עד הזהבה קלה, לפרוס את השום לטגן זמן קצר יחד עם הבצל.

3. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל יחד עם הרסק, סוכר מים והתבלינים, לבשל 5 – 6 דקות להוסיף את הזיתים לבשל 25 דקות מידי פעם לבחוש.

כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל את העגבניות 3 דקות מראש ולקלף את הקליפה.

סלט זיתים חם ופיקנטי

הרשם
עדכן
88 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תתחדשי !!!!!

היי, זה הולך טוב גם עם חלה? (בסגנון מטבוחה?)

היי ניקי.
האם במקום עגבניות אפשר להסתפק ברסק עגבניות? א"כ כמה בסך הכל?
תודה רבה!

שלום ניקי,
האם אפשר להגיש לא חם? לשבת למשל, להוציא לפני ההגשה שיהיה פחות קר ואז להגיש?
אני בטוחה שחם זה יותר טעים אבל בשבת אי אפשר לחמם.
תודה,
מרים

היי ניקי,
שאלה, אני מארחת כ35 איש. כמה פעמים לדעתך אכפיל את המתכון? (כמובן שזו אחת התוספות לדברים נוספים)
תודה

הי ניקי זה טוב בהקפאה?

הי ניקי!
האם מדובר על זיתים שלמות או טבעות?