אורז לבן אחד אחד של מסעדות
לפני שנים הייתי אוכלת את האורז הזה במסעדות הוא פשוט טעים אבל זה לא סתם אורז המסעדה הכינה את האורז הזה כמו שצריך אחד אחד כלומר קיבלת לצלחת אורז בתפזורת כל גרגר בפני עצמו.
ולא רק הייתי מזמינה עם סלט ירקות ישראלי (פגז של טעמים) וטחינה של מסעדות ואת הכל הייתי אוכלת ביחד, אני כבר שנים לא מגיעה כמעט למסעדות אבל את השילוב של האורז עם הסלט והטחינה לא שכחתי.
אני מכינה את זה המון בבית, עכשיו תגידו פשוט בסך הכל אורז, כל החוכמה להכין דברים פשוטים להכנה ושיצאו נפלא, הוספתי קציצות טונה יצא מעלף.
2 מנות
מרכיבים:
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים
2 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית מלח
תיבול נוסף:
3/4 כף א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר קטן עם 2 כפות שמן להוסיף האורז, מים להמליח ולפלפל להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה עוד 15 דקות.
2. לפתוח ולערבב העדינות.
3. אני מכינה סלט ירקות ערבי קצוץ שמה את האורז בצלחת עמוקה מעל כמות נדיבה מהסלט מעל הכל להזליף טחינה ולפזר פטרוזיליה קצוצה.
חלום.