יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים תוספות

תפוחי אדמה אפויים עם עגבניות

23 יוני 2012
(Visited 2,846 times, 1 visits today)

תפוחי אדמה אפויים עם עגבניות

כשאני מבשלת ביום שישי אני בדרך כלל משתדלת לבשל לשישי שבת אבל לפעמים קורה שהמשפחה מסיימת כמעט את הכל (הלוואי כל סוף שבוע, מבחינתי להיות כל סוף השבוע במטבח )) ואז שבת בבוקר אני צריכה לחשוב על ארוחת הצהריים. ידעתם ששבת נותנת טעם מיוחד לאוכל ?

מספר מנות: 4 מנות

מרכיבים:

4 – 5 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים
20 עגבניות שרי פרוסות
1/3 כוס שמן זית
כפית פטרוזילה מיובשת
חצי כפית טימין
כפית פפריקה
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול , לערבב את כל המצרכים כולל התפוחי אדמה.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 40 דקות או עד שהם רכים

גולשים מכינים וממליצים:

נעמי : מ-ע-ו-ל-ה-!!!!!

אתי : הכנתי היום את המתכון הנפלא ,וגם את העוף עם עשבי תיבול ,ולא נשכח גם את העוגה קלמנטינות עם השוקולד,הכל יצא טעים בזכות האתר המקסים שלך .
אני וכל אחיותיי ,מבשלות הרבה מתכונים שלך ואין מילים ,ורק לאחל לך הצלחה
ושבת שלום.

טלי : טעים, טעים ושוב טעים!!!! קל להכנה, ופשוט יוצא מעולה!! תודה!!

הרשם
עדכן
56 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אין לי פטרוזיליה מיובשת ולא טימין. אם אני אחליף אותם בתבלין בזיליקום נראה לך שזה ייצא טעים? אשמח לתגובה מהירה. תודה רבה.
(יש לי פטרוזיליה רגילהנענעכוסברהבזיליקום טריתרד) אבל חשבי שזה ייצא טוב דווקא עם בזיליקום. מה דעתך?
תודה רבה ושבת שלום

היי נירי האם צריך לקלף את תפוחי האדמה?

מומלץ בחום!!!
אני מדלגת על שלב הבישול המוקדם כי אינלי סבלנות להדיח עוד סיר וגם לא אוהבת לגעת בתפוא אחר בישול ויוצא מווושלם! אפילו יום אחרי זה עדיין עסיסי וטעים!

וואי פשוט מטורףףף!!! אין על המתכונים שלך ניקי! 🙂

מעדן מלכים!!!!!טעים ברמות על!
זו כבר הפעם השנייה שאני מכינה וזה מדהים!

היי ניקי,
יש אפשרות להכין הכל לתבל ואז לשים במקרר לכמה שעות עד שאני אכניס לתנור? אני לא רוצה להכניס מעכשיו..
התפוח אדמה לא ישחיר?

צריכה בבקשה מתכון לריבת אתרוגים?