יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

סלט קישואים ועגבניות

23 יוני 2012
(Visited 13,640 times, 1 visits today)
סלט קישואים ועגבניות

*סלט קישואים ועגבניות

אין שבת בלי סלט כזה, עגבניות עם קישואים בטעם פיקנטי אפשר לומר אפילו חריף, הכי טעים לאכול אותו חם ישר מהאש מומלץ על פרוסת חלה שסופגת את הרוטב. כל כך טעים וכל כך פשוט, סלט של שבת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

2 קישואים קטנים
4 עגבניות
פלפל אדום חריף
בצל
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
חצי כף פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שאטה טחון
כפית סוכר
כוס מים מעט יותר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

*3. לגרד את הקישואים אין צורך לקלף ולהוסיף לבצל, לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לחתוך את העגבניות קטן ולהוסיף לירקות, להוסיף מים, רסק, תבלינים וסוכר לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

הוגש עם מרק ירקות, מקלות לחם, טוסטונים,

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, מי שלא אוהב קישואים שיכין בלי, לא בא לכם לעשות את שלב אחד תוותרו, אין פלפל שאטה ?  שימו במקום שליש כפית כורכום, הסוכר לא הופך את הסלט למתוק.
אפשר לאכול בטמ”פ החדר או חמים, מומלץ להגיש חלה ליד.

הרשם
עדכן
77 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

למה בכל המתכונים יש אבקת מרק?

האם אפשר לוותר על הסוכר ?

במצרכים רשום 4 עגבניות…ופה ראיתי שרשמת בתגובות 2 עגבניות אשמח לדעת בבקשה את הכמות הנכונה.

שלום ניקי. לגרד על פומפיה גס ? במקום זה אפשר לחתוך הקישואים לקוביות קטנות / בינוניות ?

היי ניקי, מדובר בשני קישואים וארבע עגבניות או הפוך?

וגם אני הכנתי בלי מים, לא היה צורך

פשוט מעולה! כולם אהבו. שומרת למועדפים