סלט קישואים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט קישואים ועגבניות

*סלט קישואים ועגבניות

אין שבת בלי סלט כזה, עגבניות עם קישואים בטעם פיקנטי אפשר לומר אפילו חריף, הכי טעים לאכול אותו חם ישר מהאש מומלץ על פרוסת חלה שסופגת את הרוטב. כל כך טעים וכל כך פשוט, סלט של שבת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

2 קישואים קטנים
4 עגבניות
פלפל אדום חריף
בצל
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
חצי כף פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שאטה טחון
כפית סוכר
כוס מים מעט יותר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

*3. לגרד את הקישואים אין צורך לקלף ולהוסיף לבצל, לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לחתוך את העגבניות קטן ולהוסיף לירקות, להוסיף מים, רסק, תבלינים וסוכר לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

הוגש עם מרק ירקות, מקלות לחם, טוסטונים,

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, מי שלא אוהב קישואים שיכין בלי, לא בא לכם לעשות את שלב אחד תוותרו, אין פלפל שאטה ?  שימו במקום שליש כפית כורכום, הסוכר לא הופך את הסלט למתוק.
אפשר לאכול בטמ”פ החדר או חמים, מומלץ להגיש חלה ליד.

9358 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

66
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורה

יצא מאד טעים! אימצתי!
לא הוספתי מים כי הירקות מגירים די הרבה נוזלים.

עירית

סליחה,
ראיתי שכבר ענית על כך.

עירית

אפשר לוותר על הרסק?

1 3 4 5