יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

סלט קישואים ועגבניות

23 יוני 2012
(Visited 25,413 times, 3 visits today)
סלט קישואים ועגבניות

*סלט קישואים ועגבניות

אין שבת בלי סלט כזה, עגבניות עם קישואים בטעם פיקנטי אפשר לומר אפילו חריף, הכי טעים לאכול אותו חם ישר מהאש מומלץ על פרוסת חלה שסופגת את הרוטב. כל כך טעים וכל כך פשוט, סלט של שבת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

2 קישואים קטנים
4 עגבניות
פלפל אדום חריף
בצל
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
חצי כף פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שאטה טחון
כפית סוכר
כוס מים מעט יותר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

*3. לגרד את הקישואים אין צורך לקלף ולהוסיף לבצל, לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לחתוך את העגבניות קטן ולהוסיף לירקות, להוסיף מים, רסק, תבלינים וסוכר לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

הוגש עם מרק ירקות, מקלות לחם, טוסטונים,

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, מי שלא אוהב קישואים שיכין בלי, לא בא לכם לעשות את שלב אחד תוותרו, אין פלפל שאטה ?  שימו במקום שליש כפית כורכום, הסוכר לא הופך את הסלט למתוק.
אפשר לאכול בטמ"פ החדר או חמים, מומלץ להגיש חלה ליד.

סלט קישואים ועגבניות

הרשם
עדכן
84 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן