כרובית בטחינה כמו במסעדות
אוהבים כרובית ? סביר להניח שזה המתכון הכי טוב לכרובית שאי פעם תטעמו, חושבים שהגזמתי ? הכרתי אותו במסעדת פועלים מהסוג שמגיש המון סלטים כמנת פתיחה ובמרכז צלחת גדולה עם פרחי כרובית.
ממבט ראשון לא הבנתי על מה המהומה עד הרגע שטעמתי שם נפלתי והבנתי למה כרובית בטחינה כל כך אהובה על כולם, שילוב מאוד בסיסי של כרובית מטוגנת וטחינה של מסעדות וזה הכל.
לטבול את הכרובית בטחינה ולסמן למלצר שיארגן עוד כי תוך דקה לא נשאר כלום.
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים + כף חומץ לחלוט את הכרובית כ 5 דקות ולסנן.
2. אני מעדיפה תזונה קצת יותר בריאה ולכן:
לחמם תנור ל 190 מעלות להזליף קצת שמן להמליח ולפלפל לאפות כ 45 דקות הפרחים מזהיבים ועדיין נשארים פריכים.
3. במסעדה מטגנים:
לחמם מחבת עם שמן עמוק לטגן את פרחי הכרובית עד הזהבה מכל הכיוונים ולהניח על נייר סופג.
4. להגיש עם טחינה של מסעדות כרובית ליד וסלט ירקות.