פירה מעדשים כתומות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פירה מעדשים כתומות

פירה מעדשים כתומות

פירה מעדשים כתומות, הגיע הזמן למשהו לא כל כך שגרתי, פירה כולם מכירים ואוהבים זאת תוספת נהדרת לארוחה אבל לא מתפוחי אדמה אלא מעדשים כתומות, בריא טעים וגם צבע מדליק!

מספר מנות: 4

זמן הכנה: 45 דקות

מרכיבים:

4 בטטות בגודל בינוני
חצי כוס עדשים כתומות
בצל בינוני קצוץ
2 כוסות מים
1/4 כפית כמון
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות, לסנן ולמעוך. להרתיח 2 כוסות מים ולהוסיף את העדשים, לבשל עד שהעדשים רכות בערך 20 דקות לסנן.

2. לערבב את הבטטות והעדשים, לטגן את הבצל עד הזהבה ולהוסיף, לתבל.

6928 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב


45
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

היי ניקי

יש לי שאלה שקשורה לעדשים כתומות

בישלתי עדשים כתומות לקציצות טבעוניות הן היו אמורת להתפרק ואחר כך צריך לסחוט ולמעוך לפירה וזה אמור לחבר את הקציצות בקציצות אלו שאר הרכיבים הם בצלים גזרים ושום
בקיצור בישלתי הרבה זמן את העדשים הכתומות והן נפתחו אך לא התפרקו לגמרי וכשניסיתי לאחד את הרכיבים זה לא התחבר לקציצות וגם כשאפיתי את התערובת העדשים עדיין היו קשות
איפה הטעות?
רוב תודות לך .

שירה

הי ניקי . לדעתך אפשר להכין את זה היום ולהגיש בשבת?

שלומית

הי ניקי, אמנם אין חובה להשרות עדשים כתומות אך יש לזה יתרונות תזונתיים רבים – ההשריה מגדילה את הזמינות של ויטמינים,מינרלים וחומצות אמינו לגוף. במקרה של עדשים כתומות גם השריה קצרה( 20-30 דקות ) תתרום להעלאת הערך התזונתי של המנה. אולי שווה לציין כהערת ביניים.