פסטה ברוטב עגבניות וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פסטה ברוטב עגבניות וזיתים

פסטה ברוטב עגבניות וזיתים, יום ראשון מתאים לאוכל קליל וטעים.
אחרי כל כך הרבה זמן שלא העלתי פסטה טובה לאתר הגיע הזמן ואין יום יותר טוב מיום ראשון להכין פסטה.  משהו קל אחרי סוף שבוע מלא אוכל בשרים, גם ככה חם מידי בשביל משהו אחר אז פסטה זה אחלה פיתרון.

5 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

200 ג’ ספגטי חצוי
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
2 עגבניות
3 – 4 כוסות מים
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן 100 ג’
כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
כף א. מרק
2 כפיות סוכר שטוחות (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולחלוט את הזיתים 15 דקות ולסנן לחזור על הפעולה עוד פעמיים.

2. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה ולחלוט אותן כ3 דקות, לקלף ולקצוץ.

3. לטגן את הבצל להוסיף את השום ולטגן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות זיתים לטגן כשתיים שלוש דקות להוסיף רסק ותבלינים ו3 כוסות מים להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את הספגטי, לבשל כ 20 דקות, מידי פעם לערבב, לבדוק טעמים, במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים כל פעם.

16829 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גלית : כרגיל, אין על המתכונים שלך! מוצלח ביותר!!! פה ושם שיניתי והוספתי קצת טעם משלי, אבל יצא פנטסטי! תודה וחג חנוכה שמח לך ולבני משפחתך!

77
תגובות

  הרשם  
עדכן
רבקה

הי, אין לי ספגטי כרגע, אפשר להשתמש באטריות נודלס?

דקלה

היי ניקי. יש לך מתכון לטפנד זיתים?

יעל

עשיתי כבר פעם אחת ויצא מעולה ! פעם שעברה זה היה מתאים ל3 מנות לדעתי ולא לחמש (תלוי ברמת הרעב כנראהה חח)אבל עכשיו אני עושה ל6 אנשים
אילו כמויות אני צריכה מכל מצרך?

לאה

מה הכוונה “לחלוט ” ?

יעל

הי ניקי,
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!!
אפשר להשתמש בפסטה קצרה במקום ספגטי? המתכון נראה מעולה ואין לי ספגטי בבית כרגע…
תודה!

מאוריציו

כגבר בלי נסיון במטבח, הרתחתי קודם את הפסטה, אך אני מקווה שחוש האימפרוביזתיה יעזור לי בכל זאת להצליח. אספר אחר-כך איך יצא 🙂 .

sara11441

הכנתי לארוחת ערב. יצא מצוין. מיוחד אבל במידה (ז”א לא מיוחד מדי) תודה על מתכונים נפלאים!